Σεισμός στην Τουρκία: Νέα σοκαριστικά βίντεο από τη στιγμή της φονικής δόνησης – Ξεπέρασαν τους 41.000 οι νεκροί

Σεισμός στην Τουρκία: Νέα σοκαριστικά βίντεο από τη στιγμή της φονικής δόνησης – Ξεπέρασαν τους 41.000 οι νεκροί

Περισσότεροι από 40.000 είναι οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό σεισμό που έπληξε τη Δευτέρα 4/02 την Τουρκία και τη Συρία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές, από τη σφοδρή σεισμική δόνηση κατέρρευσαν περίπου 44.000 κτίρια.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Τρίτη 14/02 πως οι νεκροί από τον σεισμό έφτασαν τους 35.418 και οι τραυματίες τους 105.000, ενώ πάνω από 13.000 εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Την ίδια ώρα, οι νεκροί στη Συρία εικάζεται ότι πλησιάζουν τις 6.000.

Χιλιάδες παραμένουν άστεγοι, ενώ περισσότεροι από 2,2 εκατ. είναι οι εκτοπισμένοι που έχουν εγκαταλείψει εντελώς τις πληγείσες περιοχές.

Ο Ερντογάν έσπευσε να τονίσει πως στις αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή 30.000 κατοικιών στις περιοχές.

Περισσότερες από 175.000 σκηνές και 5.400 κοντέινερ έχουν στηθεί στις σεισμόπληκτες ζώνες.

Τα νέα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τη στιγμή του σεισμού συγκλονίζουν.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο φαίνονται άνθρωποι να τρέχουν έντρομοι έξω από κτίριο, ενώ το μέγεθος του σεισμού είναι τέτοιο που ο άνδρας δεν μπορεί να σταθεί όρθιος και γονατίζει στη μέση του δρόμου.

«Θα συνεχίσουμε το έργο μας μέχρι να έχουμε ανασύρει και τον τελευταίο πολίτη που έχει μείνει κάτω από τα κατεστραμμένα κτίρια», δήλωσε ο Ερντογάν αργά την Τρίτη, έπειτα από μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD).

Ο Ερντογάν σημείωσε πως η εκτίμηση της κατάστασης των κτιρίων, δεκάδες χιλιάδες από τα οποία έχουν καταστραφεί, θα ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε πως επρόκειτο για ένα «εξαιρετικό φυσικό φαινόμενο» και πως οι σεισμοί ήταν «ισχυροί σαν ατομικές βόμβες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ