Σεισμός στην Αλβανία: 47 νεκροί, με το χρόνο να πιέζει για τους αγνοούμενους

Σεισμός στην Αλβανία: 47 νεκροί, με το χρόνο να πιέζει για τους αγνοούμενους

Οσο περνά η ώρα μεγαλώνει και ο αριθμός των θυμάτων από τον σεισμό στην Αλβανία, μεγέθους 6,4 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 47, καθώς οι διασώστες εντόπισαν τη σορό ενός ακόμη άνδρα, στα συντρίμμια ενός ξενοδοχείου, στις ακτές του Δυρραχίου.

Νωρίς το πρωί, η Αλβανική τηλεόραση έκανε λόγο ανεπίσημα για 49 θύματα.

Νωρίτερα, μέλη συνεργείου εντόπισαν τα πτώματα μιας οικογένειας: μιας μητέρας, των δίδυμων παιδιών της (2 και 7 ετών), ενώ έχει συγκλονίσει και η ιστορία μιας γιαγιάς και του 7χρονου εγγονού της, που σκοτώθηκαν στη πόλη Θουμάνε, ενώ η μητέρα του παιδιού νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Αλβανία: Καταγράφηκαν πάνω από 500 μετασεισμοί

Εν τω μεταξύ, η γη δεν έχει σταματήσει να τρέμει κάτω από τα πόδια των κατοίκων της δυτικής Αλβανίας. Συνολικά, από την Κυριακή το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί, έχουν καταγραφεί πάνω από 500 μετασεισμοί! Αρκετοί μάλιστα είναι πάνω από τα 4 ή και τα 5 Ρίχτερ, με τον τελευταίο ισχυρό να χτυπά τα ξημερώματα και να προκαλεί νέα έντονη ανησυχία, καθώς ήταν στα 4,5 Ρίχτερ.

Οι κάτοικοι από τις συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις, δεν έχουν καταφέρει να συνέλθουν, με πολλούς να αναζητούν ακόμη δικούς τους ανθρώπους και άλλους να πενθούν. Χθες, ήταν η εθνική επέτειος της χώρας, καθώς συμπληρώθηκαν 107 χρόνια από την ανεξαρτησία της, αλλά αντί για γιορτές, το κλίμα παραμένει βουβό, με χιλιάδες να έχουν μείνει άστεγοι, στον φονικότερο σεισμό από το 1979, όταν και είχαν σκοτωθεί συνολικά 40 άνθρωποι.


Την ίδια ώρα, δε σταματούν να βγαίνουν ιστορίες που συγκλονίζουν από την τραγωδία στην Αλβανία. Οι Ιταλοί διασώστες χθες, έβγαλαν τρία πτώματα μιας οικογένειας από τα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας. Πρόκειται για μια γυναίκα και των δίδυμων γιων της, που καταπλακώθηκαν από το ταβάνι, έχοντας αγκαλιαστεί στο κρεβάτι.

Πρόκειται για την οικογένεια του 40χρονου Μπέρτι Λάλα που δεν τραυματίστηκε. Παγιδευμένος κάτω από τα συντρίμμια παραμένει ο παράλυτος αδερφός του στο Δυρράχιο, ενώ σκοτώθηκαν η κόρη του τελευταίου, 8 ετών, η 79χρονη μητέρα του και η ανιψιά του. Αντίθετα, ο 17χρονος ανιψιός του ανασύρθηκε ζωντανός καθώς στάθηκε τυχερός. Οπως ανέφεραν οι διασώστες, πρέπει να τον έσωσε ένα πλυντήριο που μετακινήθηκε την ώρα του σεισμού, παγιδεύοντάς τον, αλλά την ίδια ώρα προφυλάσσοντάς τον από τον θάνατο.

 

Η ΕΜΑΚ συνεχίζει να επιχειρεί στην Αλβανία

Για τρίτη νύχτα, τα δύο κλιμάκια της ΕΜΑΚ συνεχίζουν να επιχειρούν στις πόλεις που επλήγησαν από τον σεισμό. Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία και συνολικά 14 χώρες εξακολουθούν να έχουν ομάδες διάσωσης στο Δυρράχιο προσπαθώντας να σώσουν παγιδευμένα άτομα.

 

Από τα 46 θύματα, τα 22 προέρχονται από το Θουμάνε, όπου οι έρευνες διακόπηκαν, καθώς εντοπίστηκαν τα πτώματα όλων των αγνοουμένων πολιτών, ανάμεσά τους αυτά μιας μητέρας και της κόρης της, που βρέθηκαν αγκαλιασμένες κάτω από τα συντρίμμια πενταώροφου κτιρίου.


Ως τώρα έχουν ανασυρθεί ζωντανοί τουλάχιστον 45 άνθρωποι, ενώ στο Δυρράχιο συνεχίζονται οι έρευνες. Πάνω από 900 είναι οι τραυματίες. Και οι δύο πόλεις έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες από τον Εντι Ράμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS