Σεισμός 7,7 Ρίχτερ: Τουλάχιστον 568 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ: Τουλάχιστον 568 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Τουρκία νωρίς το πρωί της Δευτέρας

Σε μια ασύλληπτη ανθρώπινη τραγωδία εξελίσσεται ο σεισμός των 7,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε σε Τουρκία και Συρία σήμερα τα ξημερώματα, με τον τελευταίο απολογισμό από τις δύο χώρες να κάνει λόγο για περισσότερους από 500 νεκρούς.

Βέβαια, υπάρχουν φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος, μιας και είναι εκατοντάδες οι τραυματίες και οι άνθρωποι που βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

Όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τις 9 το πρωί ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάντ Οκτάι, οι νεκροί στην Τουρκία ανέρχονται έχουν ανέλθει στους 284, οι τραυματίες ανέρχονται σε 2.323 και ο αριθμός των κτιρίων που είτε έχουν καταρρεύσει είτε έχουν υποστεί ζημιές έφτασε τα 1.710

Τουλάχιστον 237 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 639 τραυματίστηκαν, όταν έπληξε τομείς της Βόρειας Συρίας ο σεισμός 7,7 βαθμών με επίκεντρο τη Νότια Τουρκία, δήλωσε Σύρος ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση.

Το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS) ανέφερε πως η σεισμική δόνηση καταγράφτηκε στις 04:17 τοπική ώρα (03:17 ώρα Ελλάδας) και υπολόγισε πως το εστιακό βάθος ήταν 17,9 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο βρισκόταν στην περιφέρεια Παζάρτζικ, στην επαρχία Καχρανμαρμαράς (νοτιοανατολικά), περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία σε ευθεία γραμμή. Ο σημερινός είναι ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί στην Τουρκία έπειτα από εκείνον της 17ης Αυγούστου 1999, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 17.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.000 κατοίκων της Κωνσταντινούπολης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ