Ξεκίνησε σήμερα η διανομή του εμβολίου μιας δόσης της Johnson & Johnson -Πότε αναμένεται στην Ελλάδα

Ξεκίνησε σήμερα η διανομή του εμβολίου μιας δόσης της Johnson & Johnson -Πότε αναμένεται στην Ελλάδα

Στην ΕΕ έφτασε σήμερα το εμβόλιο μίας δόσης της Johnson & Johnson με το Βέλγιο και την Γαλλία να το έχουν ήδη προμηθευτεί, ενώ αύριο θα παραλάβει και η Ισπανία

Θα παραληφθούν 36.000 δόσεις, ωστόσο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν εντός λίγων ημερών, όπως αναφέρει το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες που αφορούν σε υλικοτεχνικές λεπτομέρειες.

Ο πρώτος εμβολιασμός με Johnson & Johnson αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Το ισχυρό σημείο αυτού του νέου εμβολίου είναι ότι αρκεί μόνο μία δόση, γεγονός που σημαίνει ότι οι 36.000 δόσεις προορίζονται για αντίστοιχο αριθμό πολιτών.

«Σπουδαία νέα»
Σύμφωνα με ευρωβουλευτή της ΕΕ, η Johnson & Johnson άρχισε σήμερα τη διανομή του μονοδοσικού εμβολίου της κατά του κορωνοϊού σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει το Reuters.

Η εταιρεία είχε αρχικά προγραμματίσει να ξεκινήσει τις παραδόσεις της στις αρχές Απριλίου, αλλά καθυστέρησε την κυκλοφορία λόγω προβλημάτων παραγωγής. «Η Johnson & Johnson ξεκινά σήμερα τις αποστολές εμβολίων στην ΕΕ. Πολύ καλά νέα» δήλωσε ο Πίτερ Λίζε, ευρωβουλευτής της ΕΕ από το ίδιο κόμμα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραδώσει στην ΕΕ έως τα τέλη Ιουνίου 55 εκατομμύρια δόσεις και άλλα 120 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο, δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τιερί Μπρετόν αυτό το μήνα. «Πιο πρόσφατα, δεν ήταν σαφές εάν αυτή η υπόσχεση θα τηρηθεί. Ωστόσο, 50 εκατομμύρια δόσεις είναι βέβαιες για το δεύτερο τρίμηνο» είπε ο Λίζε στο Reuters, σημειώνοντας ότι έχει λάβει αυτές τις πληροφορίες από την εταιρεία και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συντονίζει τις συνομιλίες με τους κατασκευαστές εμβολίων.

Johnson & Johnson: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις σε ΕΕ, Νορβηγία και Ισλανδία
Εκπρόσωπος της Johnson & Johnson επιβεβαίωσε στο Reuters πως ξεκίνησε σήμερα τις παραδόσεις σε χώρες της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τις προμήθειες για τον Απρίλιο και το πρώτο τρίμηνο συνολικά. Είπε ότι στοχεύει να παραδόσει 200 εκατομμύρια δόσεις το 2021 στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία.

Μία εβδομάδα νωρίτερα το Johnson & Johnson στη Γαλλία
Σύμφωνα με τους Financial Times η πρώτη παράδοση των 200.000 δόσεων θα φτάσει σήμερα και στη Γαλλία και θα είναι διαθέσιμο για όλους τους πολίτες άνω των 55 ετών.

Στην Ισπανία αύριο οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson
Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας Καρολίνα Ντάριας, δήλωσε το Σαββατοκύριακο πως οι 300.000 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, το οποίο είναι μονοδοσικό, θα φτάσουν αύριο Τρίτη στη χώρα.

Οι προβλέψεις του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας λένε πως η χώρα θα λάβει έως 5,5 εκατομμύρια φιαλίδια του εμβολίου της Janssen μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. «Αυτά τα εμβόλια φθάνουν νωρίς το πρωί της Τρίτης και θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της στρατηγικής εμβολιασμού στην ίδια τυπολογία με εκείνη για το RNA».

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην Ελλάδα δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson αναμένονται την Τετάρτη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS