Ρώσος υπουργός Οικονομικών: Υπέρ της ιδέας να πωλείται σε ρούβλια και το υγροποιημένο φυσικό αέριο

Ρώσος υπουργός Οικονομικών: Υπέρ της ιδέας να πωλείται σε ρούβλια και το υγροποιημένο φυσικό αέριο

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ τάσσεται σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ανεπιφύλακτα υπέρ της πρότασης της εταιρείας Gazprom να επεκταθεί η πρακτική της πώλησης στο εθνικό νόμισμα, το ρούβλι, και του υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ), πέραν του φυσικού αερίου που μεταφέρεται μέσω αγωγών.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση της Γκάζπρομ, ο κ. Σιλουάνοφ είπε στην εφημερίδα Βέντομαστι ότι «την υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο».

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, επικαλούμενο ανώτερο στέλεχος της εταιρείας, μετέδωσε πριν από μία εβδομάδα ότι η διοίκηση της Γκάζπρομ εισηγείται να επεκταθεί αυτή η μέθοδος πώλησης και στο ΥΦΑ. Μία ημέρα αργότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πάντως σε δημοσιογράφους πως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, ούτε έχουν προετοιμαστεί διατάγματα για κάτι τέτοιο προς το παρόν.

Τον Μάρτιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωνε ότι οι «μη φιλικές χώρες» θα υποχρεούνται στο εξής να πληρώνουν για το φυσικό αέριο που αγοράζουν από τη χώρα του σε ρούβλια. Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους πελάτες της Γκάζπρομ στην Ευρώπη είδαν την παροχή να κόβεται όταν αρνήθηκαν να συμμορφωθούν προς τον όρο αυτόν της Μόσχας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS