Ρωσία: Το νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία τις ωθεί πιο βαθιά στην «άβυσσο» της σύρραξης

Ρωσία: Το νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία τις ωθεί πιο βαθιά στην «άβυσσο» της σύρραξης

Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία αξίας 325 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο ανακοινώθηκε χθες Τρίτη από την Ουάσιγκτον βυθίζει τις ΗΠΑ ακόμη πιο βαθιά στην «άβυσσο» αυτού του πολέμου, έκρινε σήμερα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο Ανατόλι Αντόνοφ.

Το πακέτο αυτό, το οποίο συμπεριλαμβάνει πυρομαχικά για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, άλλα πυρομαχικά και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ), μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε την ώρα που βρίσκεται πλέον στο αρχικό της στάδιο η πολυαναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση, με σκοπό την ανακατάληψη εδαφών που έχει κυριεύσει ο ρωσικός στρατός. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν άρματα μάχης και τεθωρακισμένα σε αυτό το πρώτο στάδιο, ενώ σημείωσαν μικρά εδαφικά κέρδη.

«Οι ΗΠΑ βυθίζονται ολοένα πιο βαθιά στην άβυσσο της ουκρανικής κρίσης», ανέφερε ο κ. Αντόνοφ μέσω Telegram.

«Κατά τα φαινόμενα, οι διαμορφωτές στρατηγικής των ΗΠΑ δεν καταλαβαίνουν πως καμιά ποσότητα όπλων, ούτε οποιαδήποτε ανάμιξη μισθοφόρων δεν θα αλλάξει τον ρου της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας, πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο έχει βαφτίσει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» τον πόλεμο που εξαπέλυσε εναντίον της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022. Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του στη Δύση από την άλλη μιλούν για «απρόκλητο» και επιθετικό πόλεμο με σκοπό την κατάληψη εδαφών.

Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και άλλοι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν στείλει στρατιωτική βοήθεια αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στο Κίεβο αφότου ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ