Ριζοκάρπασο: Οι Τούρκοι δεν επέτρεψαν σε Ελληνοκυπρίους να τελέσουν ακολουθία στην ιστορική Μονή του Αποστόλου Ανδρέα

Ριζοκάρπασο: Οι Τούρκοι δεν επέτρεψαν σε Ελληνοκυπρίους να τελέσουν ακολουθία στην ιστορική Μονή του Αποστόλου Ανδρέα

Σύμφωνα καταγγελίες στα social media, οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν χθες (29/11) σε Ελληνοκύπριους να τελέσουν την ακολουθία του εσπερινού στην μονή του Απόστολου Ανδρέα στο Ριζοκάρπασο, μια μέρα πριν τη μεγάλη γιορτή του Αποστόλου Ανδρέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό κατήγγειλαν στο facebook Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι μετέβησαν την Τρίτη στην Αγία Τριάδα στο Ριζοκάρπασο για να τελέσουν την ακολουθία του εσπερινού μαζί με τους εγκλωβισμένους.

Στο ψευδοκράτος

Το Ριζοκάρπασο είναι κοινότητα της επαρχίας Αμμοχώστου στην Κύπρο. Μετά την τουρκική εισβολή του 1974, το χωριό δεν ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. Το έδαφος της κοινότητας ανήκει εκ του νόμου (de jure) στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ εκ των πραγμάτων (de facto) ανήκει στο μη αναγνωρισμένο ψευδοκράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου. Στο Ριζοκάρπασο βρίσκεται η ιστορική Μονή του Αποστόλου Ανδρέα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ