Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας - «Είναι μηχανισμός απειλής»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας - «Είναι μηχανισμός απειλής»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας που φτάνουν για άλλη μια φορά στο επίπεδο του παραληρήματος προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή (9/9) μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους για την απειλή του «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» καθώς έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τη χώρα μας ως «μηχανισμό απειλής».

Κάνοντας για άλλη μια φορά το «άσπρο-μαύρο» ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε «ανεξήγητη» τη στάση της Ελλάδας απέναντι στη χώρα του επιλέγοντας την εκ νέου διαστρέβλωση της αλήθειας για την οποία έχει πάρει απαντήσεις από τις ελληνικές αρχές: «Από τη μια υπάρχουν παραβιάσεις στο Αιγαίο, υπάρχουν παρενοχλήσεις κατά των αεροσκαφών μας, ορισμένα εκ των οποίων εκτελούν αποστολές του ΝΑΤΟ, υπάρχουν παρεμβατικές ενέργειες έως και κλείδωμα ραντάρ με πυραύλους S-300».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραπονέθηκε, μάλιστα, και για τα «χαστούκια» που έχει δεχθεί για τους S-400 από τη Ρωσία: «Έχετε ακούσει ποτέ τίποτα για τους S-300 της Ελλάδας από αυτούς που μίλησαν για τoυς δικούς μας S-400; Οι S-300 είναι επίσης της Ρωσίας και οι S-400 είναι της Ρωσίας. Αλλά δεν λένε τίποτα γι αυτό».

«Συνεχίζουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά ακριβώς κάτω από τη μύτη μας ενάντια στο αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς που προκύπτει από συνθήκες ενώ παράλληλα υπάρχει, βέβαια, και η ίδρυση βάσεων» συνέχισε το παραλήρημά του ο Ερντογάν κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι «οδηγεί σε αυτό».

Υποστήριξε, δε, ότι «εάν έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον κ. Πρόεδρο όταν πάμε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, θα αναφερθούν τα βήματα που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό το σημείο και θα μιλήσουμε για αυτά τα θέματα».

Συνεχίζοντας στους ίδιους προκλητικούς τόνους, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε και στον κατά τον ίδιο «μαξιμαλιστικές θέσεις που προσπαθούν να μας επιβάλλουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο των ναυτικών δικαιοδοσιών».

«Δεν υπάρχει τίποτα που μπορει να γίνει αποδεκτό. Αντί να μιλούν απευθείας με την Τουρκία, εργάζονται σχεδόν σαν μηχανισμός απειλής, διαμαρτυρόμενοι συνεχώς για εμάς στα Ηνωμένα Έθνη, στις ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και στο ΝΑΤΟ, του οποίου είμαστε ένα από τα ισχυρότερα μέλη. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» συνέχισε ο Ερντογάν ο οποίος φρόντισε να κλείσει τις προκλητικές του αναφορές με μια απειλή: «Όποια γλώσσα και αν καταλαβαίνουν, ανοίγουμε παρένθεση και μιλάμε σε αυτή τη γλώσσα. Αντιλαμβάνομαι ότι το καταλαβαίνουν και αυτοί».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS