Ραγδαίες εξελίξεις: Ζελένσκι και Σολτς συμφώνησαν για έκτακτη συνεδρίαση της G7 - Συνομιλία και με Μακρόν, ζήτησε σκληρή απάντηση στη Ρωσία

Ραγδαίες εξελίξεις: Ζελένσκι και Σολτς συμφώνησαν για έκτακτη συνεδρίαση της G7 - Συνομιλία και με Μακρόν, ζήτησε σκληρή απάντηση στη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι συμφώνησε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την ανάγκη να συγκληθεί άμεσα συνάντηση της G7, μετά τα σημερινά ρωσικά πλήγματα εναντίον της Ουκρανίας.

«Συμφώνησα με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, που έχει την προεδρία της G7, για μια έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας», σημείωσε ο Ζελένσκι στο Twitter.

«Η ομιλία μου είναι προγραμματισμένη, σε αυτήν θα μιλήσω για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης, συζητήσαμε το θέμα της αύξησης της πίεσης προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και την παροχή βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες υποδομές», συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν με Ζελένσκι

Την ίδια ώρα, ο Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο αναφέρθηκαν στην ανάγκη να ενισχυθεί η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα και να υπάρξει σκληρή απάντηση από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα στους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με το Ελιζέ, κατά την τηλεφωνική κλήση μεταξύ των δύο προέδρων, ο Μακρόν επαναβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξή του στην Ουκρανία και εξέφρασε τη δέσμευση της Γαλλίας να εντείνει τη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού εξοπλισμού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS