Qatargate: Αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή, μία ημέρα πριν παρουσιαστεί στον ανακριτή

Qatargate: Αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή, μία ημέρα πριν παρουσιαστεί στον ανακριτή

Απόφαση του δικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών

Ελεύθερη με ηλεκτρονική επιτήρηση αφήνεται η Εύα Καϊλή, η οποία είχε προφυλακιστεί για το σκάνδαλο Qatargate.

Η ευρωβουλευτής, που βρισκόταν περισσότερους από τέσσερις μήνες στη φυλακή, θα τεθεί πλέον σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιόλι, επιβεβαίωσε στο Euronews ο δικηγόρος της, Σβεν Μέρι. Για να αφεθεί ελεύθερη απαιτούνται τρεις εργάσιμες μέρες. 

«Δεν θα σχολιάσω περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», είπε o Μέρι σε μια σύντομη δήλωση.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ήρθε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη ακρόαση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή για το αίτημα της άρσης της προφυλάκισής της.

Σημειώνεται ότι η κ. Καϊλή ήταν η μόνη που παρέμενε προφυλακισμένη για το Qatargate μετά την αποφυλάκιση, χθες, του Μαρκ Ταραμπέλα. Υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής της επέμενε ότι είναι αθώα και πως δεν είχε καμία σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της, αλλά και στην κατοχή του πατέρα της.

Δημητρακόπουλος: Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με το κεφάλι ψηλά, θα παλέψει για την αθωότητά της μέχρι τέλους

«Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια. Δεν ομολόγησε εγκλήματα που δεν έχει διαπράξει, θα παλέψει για την αθωότητά της μέχρι τέλους», επισήμανε ο Έλληνας συνήγορός της.

Σημειώνεται ότι χθες, σχολιάζοντας την αποφυλάκιση Ταραμπέλα, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε εκτιμήσει ότι η απόφαση για να βγει υπό ηλεκτρονική επιτήρηση ο Βέλγος ευρωβουλευτής μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και όσον αφορά στην απόφαση για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, η ακρόαση της οποίας για το αίτημα αποφυλάκισης που έχει καταθέσει θα λάβει χώρα τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ