Προκλητικός Ερντογάν πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ - «Θα προστατεύσουμετα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Μεσόγειο»

Προκλητικός Ερντογάν πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ - «Θα προστατεύσουμετα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Μεσόγειο»

Συνεχίζει την ακραία και προκλητική ρητορική του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

«Θα ξεκινήσουμε νέες επιχειρήσεις για να ολοκληρώσουμε τις ελλείψεις του διαδρόμου ασφαλείας που δημιουργήσαμε στα σύνορα με τη Συρία. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων μας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος κατά το διάγγελμα του μετά το υπουργικό συμβούλιο.

«Με τα τέσσερα γεωτρύπανα και τα δύο σεισμογραφικά της η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο δίχως καμία διακοπή» διεμήνυσε όπως αναφέρει ο το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

«Η Τουρκία δεν δίστασε και δεν θα διστάσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε.

Στόλτενμπεργκ: Εργαζόμαστε μαζί για συμφωνία μεταξύ της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Τουρκίας
Οι ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των συμμάχων του ΝΑΤΟ πρέπει να ληφθούν υπόψη ως μέρος της διαδικασίας ένταξης στη Συμμαχία ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στις κοινές δηλώσεις του με την Πρωθυπουργό της Σουηδίας, Μαγκνταλένα 'Αντερσον στις Βρυξέλλες.

Ο ΓΓ της Συμμαχίας σημείωσε ότι «εργαζόμαστε μαζί για συμφωνία μεταξύ της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της συμμάχου μας Τουρκίας, για την περαιτέρω αντιμετώπιση των ανησυχιών για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών όπλων και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας»

Επιπροσθέτως, επισήμανε ότι η Σουηδία έχει τροποποιήσει τη σουηδική νομοθεσία και έχει ξεκινήσει νέες αστυνομικές έρευνες κατά του PKK, ενώ εξετάζει τα τουρκικά αιτήματα έκδοσης.

«Αυτά τα συγκεκριμένα βήματα αντιπροσωπεύουν μια αλλαγή παραδείγματος στην προσέγγιση της Σουηδίας για την τρομοκρατία σε έναν πιο επικίνδυνο και πιο απρόβλεπτο κόσμο» σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ