Προκλήσεις και από τα τουρκικά ΜΜΕ: «Ελλάδα, έλα στα συγκαλά σου»

Προκλήσεις και από τα τουρκικά ΜΜΕ: «Ελλάδα, έλα στα συγκαλά σου»

Τα τουρκικά ΜΜΕ αφιερώνουν σήμερα τα πρωτοσέλιδά τους στις απειλές που απηύθυνε ο Ερντογάν στην Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας την επωδό του Τούρκου προέδρου ότι «δεν αστειεύεται» για το θέμα του εξοπλισμού των νησιών του Αιγαίου.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τα ρεπορτάζ αναφέρονται στην ομιλία του Ερντογάν κατά τη στρατιωτική άσκηση στην Έφεσο, όπου αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία: «Είναι απαράμιλλοι οι αγώνες με τις πιο επικίνδυνες ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις του κόσμου, με την πρώτη και μοναδική επιχείρηση κατά του DAESH στη Συρία, που συνιστούσε απειλή για την εδαφική ακεραιότητα τόσο της Τουρκίας όσο και των γειτόνων», ενώ αναφέρεται επίσης στον πόλεμο κατά του κουρδικού PKK/YPG.

Η «Χουριέτ» κυκλοφορεί με υπέρτιτλο «Δεν αστειεύομαι» αλλά και με φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα σε δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Η αντιπολίτευση είπε ειρήνη».tou2

«Ελάτε στα συγκαλά σας – Δεν αστειεύομαι», είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Σαμπάχ», το μήνυμα του Τούρκου προέδρου προς την Ελλάδα.

tou1

Eπίδειξη τουρκικής ισχύος στην Σαμπάχ

«Ελλάδα, έλα στα συγκαλά σου» και «Δεν αστειευόμαστε» είναι οι πανομοιότυποι τίτλοι στις εφημερίδες «Γενί Σαφάκ» και «Μιλιέτ».

Ας σημειωθεί ότι από τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας που έγινε στην Έφεσο, με προσομοίωση απόβασης, ο Ταγίπ Ερνογάν προειδοποίησε την Ελλάδα ότι δεν αστειεύεται για τα νησιά του Αιγαίου. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την Ελλάδα «να σταματήσει τη στρατιωτικοποίηση των νησιών Ανατολικού Αιγαίου» και να ενεργήσει «σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά».

Ψύχραιμη, αλλά και αποφασιστική αντεπίθεση της Αθήνας

Η Αθήνα έχει επιλέξει να αντιτάξει ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και διπλωματική αντεπίθεση. Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε και την εθνική συσπείρωση στην οποία κάλεσε όλους «απέναντι σε έναν απρόβλεπτο γείτονα». Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σημείωσε ότι «έχουμε έναν γείτονα που όσο απομονώνεται τόσο εξαγριώνεται» και επανέλαβε την άποψη του ότι ένα «ισχυρό κράτος σήμερα είναι ένα σταθερό κράτος».

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Δένδιας θυμίζει διαρκώς στις διεθνείς επαφές του ότι η Τουρκία έχει σε ισχύ το «casus belli» εναντίον της Ελλάδας και χθες, το υπουργείο Εξωτερικών παρουσίασε 16 χάρτες που τεκμηριώνουν την έκταση του τουρκικού αναθεωρητισμού, με την Άγκυρα να απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Παράλληλα, οι δυνάμεις φύλαξης των συνόρων βρίσκονται σε επιφυλακή για οποιαδήποτε πρόκληση, προβοκάτσια ή προσπάθεια νέας εισβολής μεταναστών υποκινούμενοι από την Τουρκία, όπως έγινε τον Μάρτιο του 2020 στον Έβρο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS