Δικαστική έρευνα σε βάρος Ευρωπαίου πρίγκιπα -Σκότωσε τη μεγαλύτερη αρκούδα της Ρουμανίας, τον Αρθουρ

Δικαστική έρευνα σε βάρος Ευρωπαίου πρίγκιπα -Σκότωσε τη μεγαλύτερη αρκούδα της Ρουμανίας, τον Αρθουρ

Ερευνα από τις ρουμανικές αρχές διεξάγεται σε βάροος πρίγκιπα του Λιχτενστάιν μετά από καταγγελίες πως πυροβόλησε και σκότωσε τη μεγαλύτερη (έτσι τουλάχιστον θεωρείται) καφέ αρκούδα της Ρουμανίας, κατά την διάρκεια ενός κυνηγετικού ταξιδιού στα Καρπάθια Ορη.

Ο πρίγκιπας Εμανουέλ βον ουντ ζου του Λιχτενστάιν έλαβε 4ήμερη κυνηγετική άδεια τον Μάρτιο, πληρώνοντας το ποσό των 7.000 ευρώ, στην κομητεία Κοβάσνα της Ρουμανίας και στις 13 Μαρτίου φέρεται να σκότωσε μια 17χρονη αρσενική αρκούδα.

Ο πρίγκιπας, ο οποίος είναι κάτοικος του Ρίγκερσμπουργκ στην Αυστρία και ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Λιχτενστάιν, αναφέρεται ότι σκότωσε «κατά λάθος» την τεράστια αρσενική αρκούδα. Του είχε δοθεί ειδική έγκριση από το ρουμανικό υπουργείο Περιβάλλοντος για να πυροβολήσει μια θηλυκή καφέ αρκούδα – αλλά αντ’ αυτού σκότωσε την αρσενική αρκούδα που είναι γνωστή ως «Άρθουρ», ισχυρίζονται περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Έρευνες για το θάνατο της αρκούδας
Η Εθνική Φρουρά Περιβάλλοντος της Ρουμανίας (NEG) ξεκίνησε έρευνα στις 29 Απριλίου σχετικά με το θάνατο μιας αρκούδας που ήταν προστατευόμενο είδος στην κεντρική Ρουμανία, αφότου παρατήρησε ότι έλειπαν κάποια έγγραφα, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της NEG Οκτάβιαν Μπερσενού και πρόσθεσε πως η λαθροθηρία είναι μία πιθανότητα που εξετάζεται. «Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να σκοτωθεί μία θηλυκή αρκούδα, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε μία νεκρή αρσενική αρκούδα» δήλωσε.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Τάνκζος Μπάρνα, ο οποίος είναι επικεφαλής του NEG δήλωσε ότι είχε δοθεί άδεια κυνηγιού για τον πυροβολισμό μιας θηλυκής αρκούδας στην Κοβάσνα, επειδή είχε προκαλέσει μπελάδες στους κατοίκους της περιοχής, αλλά δεν είπε σε ποιον δόθηκε η άδεια.

Η Agent Green, μια περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθούσε την μεγάλη καφέ αρκούδα Άρθουρ, επί 9 χρόνια, λέει ότι ζούσε βαθιά στη φύση και δεν είχε επαφή με ανθρώπινους οικισμούς. «Ο Άρθουρ ήταν 17 ετών και ήταν η μεγαλύτερη καφέ αρκούδα που ζούσε στη Ρουμανία και πιθανώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της οργάνωσης Γκαμπριέλ Πον.

Η Ρουμανία έχει απαγορεύσει επίσημα το κυνήγι για τρόπαια το 2016, αλλά οι άδειες κυνηγιού για «προβληματικές αρκούδες – αυτές που βλάπτουν αγροτικές καλλιέργειες ή κατοικίδια ζώα – μπορούν να εκδοθούν σε κυνηγετικές οργανώσεις, αλλά μόνο ως έσχατη λύση. Αυτές οι άδειες πωλούνται στη συνέχεια σε κυνηγούς τροπαίων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ