Πράσινα έγιναν τα νερά σε λιμάνι του Σίδνεϊ μετά από διαρροή χρωστικών - [Βίντεο]

Πράσινα έγιναν τα νερά σε λιμάνι του Σίδνεϊ μετά από διαρροή χρωστικών - [Βίντεο]

Σοκ προκάλεσε σε κατοίκους γειτονιάς του Σίδνεϊ το χρώμα που πήραν τα νερά στο Careening Cove στο Milson Park, Kirribilli, κοντά στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή της πόλης και σε μία από τις επίσημες κατοικίες του πρωθυπουργού, μετά από διαρροή χρωστικών.

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε το νερό ως «έντονο πράσινο» και εξήγησε ότι θύμιζε το «ραδιενεργό υλικό που βλέπετε σε ταινίες με υπερήρωες».

Σύμφωνα με αξιωματικό της Πυροσβεστικής δεν υπήρχε ένδειξη ότι η ουσία ήταν τοξική και πιθανότατα πρόκειται για βαφή φλουορεσκεΐνης. Ο ίδιος συνέκρινε το περιστατικό με την ετήσια εκδήλωση για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στο Σικάγο, κατά την οποία το ποτάμι βάφεται προσωρινά πράσινο.

Εξήγησε ότι η βαφή βγήκε από μία αποχέτευση όμβριων υδάτων και τόνισε ότι θα μπορούσε να εισέλθει σε χιλιάδες περιοχές. Χαρακτήρισε επίσης «απίθανο να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε την πηγή, από πού προήλθε, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά σημεία πρόσβασης στο νερό της καταιγίδας… σε αυτήν την περιοχή».

«Το βασικό είναι ότι έχουμε εντοπίσει ότι είναι μη τοξική… Δεν υπάρχουν ενδείξεις θαλάσσιας ζημιάς, θανάτων ψαριών, [και] δεν έχει λεκέδες κανένα από τα σκάφη που βρίσκονται στον κόλπο εκεί, ή γύρω από τις προβλήτες ή την ακτογραμμή», σημείωσε επίσης.

Δείτε βίντεο

@sydneymorningherald The sudden appearance of fluorescent water in Sydney Harbour has authorities scratching their heads as mystery surrounds the unknown substance. #sydneyharbour #sydneynews #kirribilli ♬ Mysterious and fantastic background music.(1283709) - Sauti

Σίδνεϊ: Τι είναι η ουσία που έβαψε πράσινα τα νερά

Για τη χρήστη της φλουορεσκεΐνης μίλησε ο εμπειρογνώμονας νερού και καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής στο UNSW, Στούαρτ Καν. Εξήγησε ότι η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται ως ανιχνευτής ροής, για να δει κανείς εάν οι σωλήνες έχουν διαρροή και σε ποιο σημείο.

«Αυτή είναι η κανονική χρήση του. Είναι σαφές ότι σε αυτή την περίπτωση έχει γίνει κατάχρηση», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανονικά χρησιμοποιείται πολύ λίγη ποσότητα για αυτή τη δουλειά, ένα μικρό κουταλάκι της ουσίας μόνο, σε αυτή την περίπτωση ωστόσο είκασε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από έναν ολόκληρο κουβά.

Τέλος ως το ποιοι μπορεί να είναι οι υπαίτιοι που τα νερά βάφτηκαν πράσινα, και αυτό παραμένει άγνωστο. Κάποιοι ωστόσο υπονοούν ότι μπορεί να είναι μαθητές, που ακολούθησαν μία αυστραλιανή παράδοση αποφοιτώντας από το σχολείο, κάνοντας διασκεδαστικές δραστηριότητας ή φάρσες.

Οι αρχές πάντως εργάζονται για την απομάκρυνση της ουσίας από το λιμάνι, και τονίζουν ότι η βροχή την Πέμπτη θα βοηθήσει να επανέλθει το νερό στο κανονικό.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ