Ρώσος ολιγάρχης, φίλος του Πούτιν, ομολογεί σε ηχητικό: «Είναι πολύ άρρωστος, με καρκίνο του αίματος»

Ρώσος ολιγάρχης, φίλος του Πούτιν, ομολογεί σε ηχητικό: «Είναι πολύ άρρωστος, με καρκίνο του αίματος»

Ρώσος ολιγάρχης που έχει στενή σχέση με το Κρεμλίνο ηχογραφήθηκε να λέει ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι «πολύ άρρωστος, με καρκίνο του αίματος».

Είναι η αλήθεια; Κάποια εικασία, ή απλώς παραπληροφόρηση που έχει σχεδιαστεί για να παρουσιάσει έναν ασταθή και παρανοϊκό δικτάτορα ευάλωτο; Τελικά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι όντως άρρωστος και μπορεί να πεθαίνει;

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του περιοδικού «New Lines», από τότε που ξεκίνησε η εισβολή του στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, η επιδείνωση της υγείας του 69χρονου Ρώσου προέδρου αποτέλεσε αντικείμενο ξέφρενης φημολογίας, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να αναγκάζεται να προβεί σε δηλώσεις για να την υποβαθμίσει, επικαλούμενος την «άριστη» υγεία του Πούτιν.

Ο Πούτιν Θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση -Ποιος θα τον αντικαταστήσει

Ωστόσο, ο Μπόρις Καρπίτσκοφ, αποστάτης της KGB στη Βρετανία, θεωρεί ότι ο επίσης πρώην κατάσκοπος Βλαντίμιρ Πούτιν πάσχει από τη νόσο Πάρκινσον, καθώς και από άνοια. Επιπλέον, ένας λογαριασμός στο Telegram με την ονομασία «General SVR», ο οποίος φέρεται να ανήκει σε έναν πρώην αξιωματικό της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, ανέφερε ότι ο Πούτιν πρόκειται να υποβληθεί σύντομα σε χειρουργική επέμβαση για απροσδιόριστη μορφή καρκίνου και ότι -για όσο θα βρίσκεται στο χειρουργικό τραπέζι- αντικαταστάτης του θα είναι ο Νικολάι Πατρούσεφ, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας και πρώην επικεφαλής της KGB.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του τροφοδοτούν φήμες για την υγεία του

Η απόδειξη για τους διαφορετικούς -αν όχι αντιφατικούς- ισχυρισμούς για τον επικείμενο θάνατο του Πούτιν είναι ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος. Σίγουρα φαίνεται να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Άβολο βάδισμα, ταραγμένη συμπεριφορά σε τηλεοπτικές εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησής του στις 22 Απριλίου με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, κατά την οποία ο Πούτιν κρατούσε την άκρη του τραπεζιού σαν να προσπαθούσε να αντιμετωπίσει ένα τρέμουλο ή ίλιγγο.

Το νέο στοιχείο για τον «καρκίνο του αίματος» του Πούτιν

Πρόσφατα, έφτασε στα χέρια του περιοδικού «New Lines» μια ηχογράφηση ενός ολιγάρχη που έχει στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο, ο οποίος περιγράφει τον Πούτιν ως «πολύ άρρωστο, με καρκίνο του αίματος», αν και ο τύπος του καρκίνου του αίματος ήταν απροσδιόριστος.

Το περιοδικό διευκρινίζει ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα αυτόν τον ισχυρισμό, ωστόσο η ηχογράφηση αντιπροσωπεύει μια σπάνια μαρτυρία από κάποιον με αποδεδειγμένους δεσμούς με τη ρωσική κυβέρνηση ότι ο ηγέτης της είναι πολύ πιθανό να μην είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ του περιοδικού, στις 13 Μαρτίου εστάλη ένα άκρως απόρρητο σημείωμα από την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Ρωσίας σε όλους τους περιφερειακούς διευθυντές της FSB.

«Το σημείωμα έδωσε εντολή στους περιφερειακούς αρχηγούς να μην πιστεύουν τις φήμες για το τελικό στάδιο της κατάστασης της υγείας του προέδρου. Οι διευθυντές έλαβαν περαιτέρω οδηγίες να διαλύσουν οποιεσδήποτε τέτοιες φήμες μπορεί να διαδοθούν στις τοπικές μονάδες της FSB. Σύμφωνα με πηγή σε μια από τις περιφερειακές μονάδες που είδε το σημείωμα, αυτή η άνευ προηγουμένου οδηγία είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, με τους περισσότερους αξιωματικούς της FSB ξαφνικά να πιστεύουν ότι ο Πούτιν πάσχει πράγματι από μια σοβαρή ιατρική κατάσταση», είπε στο «New Lines» ο Christo Grozev, επικεφαλής των ερευνών στο Bellingcat, έναν ιστότοπο ιατροδικαστικών ερευνών, διάσημο για την αποκάλυψη Ρώσων κατασκόπων και δολοφόνων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS