ΠΟΥ: Βαρύς ο λογαριασμός από τον κοροναϊό - Αυξάνονται τα κρούσματα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο

ΠΟΥ: Βαρύς ο λογαριασμός από τον κοροναϊό - Αυξάνονται τα κρούσματα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο

Στα 675 εκατ. δολάρια εκτιμάται ότι θα κοστίσουν τα μέτρα δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, όπως δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χωρίς να περιλαμβάνουν τον οικονομικό ή κοινωνικό αντίκτυπο από την εξάπλωση του ιού.


Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, έως τώρα έχουν αναφερθεί 27 περιπτώσεις μετάδοσης του κοροναϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο σε εννέα χώρες εκτός Κίνας. Τα συνολικά κρούσματα ανά τον κόσμο έχουν ξεπεράσει τα 20.000, με περισσότερους από 400 θανάτους.  Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αμπχανόμ Γκεμπρεχεσούς, κάλεσε όλους τους υπουργούς Υγείας να βελτιώσουν τη διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών για τον ιό, ενώ επανέλαβε τη συμβουλή του ΠΟΥ να μην επιβληθούν ταξιδιωτικοί ή εμπορικοί περιορισμοί στην Κίνα, καθώς τέτοιου είδους μέτρα θα μπορούσαν να προκαλέσουν φόβο και να στιγματίσουν τη χώρα. Έως τώρα, 22 χώρες έχουν επισήμως αναφέρει περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο και στα ταξίδια προς Κίνα. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ υπογράμμισε ότι αυτά τα μέτρα θα πρέπει να εξετάζονται ανά τακτά διαστήματα και να είναι σύντομα σε διάρκεια. 

Από την πλευρά του, ο απεσταλμένος της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη, Τσεν Χου, διαβεβαίωσε ότι η χώρα έχει υιοθετήσει αποφασιστικά μέτρα για να θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση του κοροναϊού, σημειώνοντας ότι η επαρχία Χουμπέι και η πόλη Βουχάν παραμένουν στο επίκεντρο και θεωρούνται προτεραιότητα στις προσπάθειες να περιορισθεί η εξάπλωση του ιού. Ο κ. Χου κάλεσε τις χώρες να μην αντιδρούν υπερβολικά, σημειώνοντας ότι ορισμένοι από τους περιορισμούς δεν εναρμονίζονται με τις συστάσεις του ΠΟΥ. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS