Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου «βλέπει» σύντομα εκεχειρία και συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου «βλέπει» σύντομα εκεχειρία και συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες που είχαν η ουκρανική και η ρωσική πλευρά σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα που ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απευθείας συνάντησης Πούτιν – Ζελένσκι, οι σημερινές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων διαπραγματευτών σημείωσαν την πιο σημαντική πρόοδο στις συζητήσεις μέχρι σήμερα. Ουκρανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές πραγματοποίησαν την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών μετά από δύο και πλέον εβδομάδες, με την εισβολή της Ρωσίας στη γείτονά της, να μπαίνει πλέον στην πέμπτη της εβδομάδα.

Μιλώντας από τον χώρο διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία χαιρετίζει την επίτευξη συμβιβασμού και κοινής κατανόησης των δύο χωρών σε ορισμένα ζητήματα και πρόσθεσε ότι ο πόλεμος πρέπει να λήξει το συντομότερο δυνατό.

Συμπλήρωσε ότι τα «πιο ακανθώδη ζητήματα» αναμένεται να συζητηθούν αργότερα μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Ρωσίας, λέγοντας ότι οι ηγέτες των δύο χωρών θα συναντηθούν στη συνέχεια!

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των πλευρών δεν θα συνεχίσουν αύριο, Τετάρτη (30.03.2022).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ