Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τουρκία δεν έχει αποφασίσει το κλείσιμο των στενών της Μαύρης Θάλασσας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τουρκία δεν έχει αποφασίσει το κλείσιμο των στενών της Μαύρης Θάλασσας

Η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη οριστική απόφαση για το κλείσιμο των στενών της μεταξύ της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας στο ρωσικό Ναυτικό, παρά τον ισχυρισμό του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι «δεν έχει ληφθεί απόφαση να κλείσουν τα στενά για ρωσικά πλοία».

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη επίσημη διευκρίνιση από πλευράς Άγκυρας, μετά τη δήλωση Ζελένσκι ότι η Τουρκία συμφώνησε να κλείσει τις πλωτές οδούς στα πολεμικά πλοία – κάτι που θα ήταν ένα μεγάλο αμυντικό όφελος για την Ουκρανία.

Με ένα tweet ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος του είπε πως η χώρα θα στείλει στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια και πως τα αποκλείσει τα ρωσικά πολεμικά πλοία από πρόσβαση στην Μαύρη Θάλασσα,κλείνοντας τα στενά σε Βόσπορο και Δαρδανέλια.

Ωστόσο η τουρκική προεδρία, σε ανακοίνωσή της για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο προέδρων, δεν κάνει καμία αναφορά σε αυτό το ζήτημα.

Εάν συνέβαινε, ένα κλείσιμο θα παραβίαζε μια σύμβαση για τα κράτη της Μαύρης Θάλασσας σύμφωνα με την οποία τα πολεμικά πλοία επιτρέπεται να επιστρέφουν στο λιμάνι κατά τη διάρκεια πολέμου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS