Πόλεμος στην Ουκρανία: Δίκη για τους αιχμαλώτους του Αζοφστάλ στη Μαριούπολη ετοιμάζει η Ρωσία - Που θα γίνει το δικαστήριο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δίκη για τους αιχμαλώτους του Αζοφστάλ στη Μαριούπολη ετοιμάζει η Ρωσία - Που θα γίνει το δικαστήριο

«Απαραίτητη» χαρακτήρισε τη δίκη ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο.


Να δικάσει τους αιχμαλώτους του εργοστασίου Αζοφστάλ στη Μαριούπολη ετοιμάζει η ρωσική πλευρά, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η δίκη αναμένεται να γίνει στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, όπως ανέφερε και ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών.

Αυτή τη στιγμή, οι αρχές του Ντόνετσκ ετοιμάζουν τα έγγραφα της δίκης που θα γίνει τόσο για τους Ουκρανούς στρατιώτες, όσο και για τους ξένους μισθοφόρους που παραδόθηκαν στο Αζοφστάλ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών Ντένις Πουσίλιν στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.

Αξίζει σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί τι θα συμβεί με τους ξένους μισθοφόρους και αλλοδαπούς. Ωστόσο, τώρα κρατούνται στο έδαφος του Ντόνετσκ και ετοιμάζεται διεθνές δικαστήριο για να δικαστούν όλοι.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ένα τέτοιο δικαστήριο είναι «πιθανώς» απαραίτητο.

Υπενθυμίζεται ότι τις 20 Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την «πλήρη απελευθέρωση» του εργοστασίου της Μαριούπολης. Σύμφωνα με τη Μόσχα, 2.439 Ουκρανοί στρατιώτες και μαχητές του Τάγματος του Αζόφ κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν και η Ρωσία ξεκίνησε νομικές διαδικασίες εις βάρος τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS