Πέθανε στα 89 της η ηθοποιός Μάγκι Σμιθ -Γνωστή για τον ρόλο της στο «Χάρι Πότερ»
Φωτογραφία: Youtube
Featured

Πέθανε στα 89 της η ηθοποιός Μάγκι Σμιθ -Γνωστή για τον ρόλο της στο «Χάρι Πότερ»

Η Μάγκι Σμιθ, γνωστή για τους ρόλους της στη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ και στο Downton Abbey, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοίνωσαν οι γιοι της.

Η ηθοποιός Μάγκι Σμιθ έγινε ευρέως γνωστή για την ερμηνεία της στις ταινίες Χάρι Πότερ, στην οποία υποδύθηκε την καθηγήτρια Μινέρβα Μακ Γκόναγκαλ.

Η ηθοποιός πέθανε στο νοσοκομείο, δήλωσαν τα παιδιά της, Κρις Λάρκιν και Τόμπι Στίβενς.

«Ένα έντονα ιδιωτικό άτομο, ήταν με τους φίλους και την οικογένειά της στο τέλος. Αφήνει δύο γιους και πέντε αγαπημένα εγγόνια, που είναι συντετριμμένοι από την απώλεια της εξαιρετικής μητέρας και γιαγιάς τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε το υπέροχο προσωπικό του νοσοκομείου Chelsea and Westminster για τη φροντίδα και την αμέριστη ευγένειά τους κατά τις τελευταίες ημέρες της» συνεχίζει η ανακοίνωση για τον θάνατο της Μάγκι Σμιθ.

«Σας ευχαριστούμε για όλα τα ευγενικά σας μηνύματα και την υποστήριξή σας και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή αυτή τη στιγμή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ποια ήταν η Μάγκι Σμιθ -Μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της Βρετανίας

Η Μάγκι Σμιθ ήταν Αγγλίδα ηθοποιός, γεννημένη στις 28 Δεκεμβρίου 1934.

Η καριέρα της μετρά περίπου 60 χρόνια και ήταν από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ έχει βραβευτεί για τις ερμηνείες της στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Μεταξύ άλλων, είναι κάτοχος δύο βραβείων Όσκαρ (ενός Α' Γυναικείου Ρόλου κι ενός Β' Γυναικείου Ρόλου), ενός Βραβείου Τόνυ, επτά Βραβείων BAFTA, δύο Βραβείων Έμμυ, δύο Χρυσών Σφαίρων, δύο Βραβείων Σωματείου Ηθοποιών κι ενός Βραβείου Λόρενς Ολίβιε.

Οι σημαντικότερες ταινίες στις οποίες είχε συμμετάσχει είναι οι: Οθέλλος (Othello, 1965), Η Δεύτερη Νιότη της Τζιν Μπρόντι (The Prime of Miss Jean Brodie, 1969), Ταξίδια με τη Θεία μου (Travels With My Aunt, 1972), Καλιφόρνια Οτέλ (California Suite, 1978), Η Σύγκρουση των Τιτάνων (Clash of the Titans, 1981), Δωμάτιο με θέα (Room with a View, 1985) κι Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ (Gosford Park, 2001), οι οποίες έχουν μείνει κλασικές και έχουν λάβει ευνοϊκές κριτικές.

Τα τελευταία χρόνια είχε συμμετάσχει και σε εμπορικότερες ταινίες, όπως οι: Κάπτεν Χουκ (Hook, 1991), Τρελές Αδελφές (Sister Act, 1992) και στη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ, όπου υποδύθηκε την καθηγήτρια Μινέρβα Μακ Γκόναγκαλ. Εμφανίστηκε στη δραματική σειρά εποχής Downton Abbey στο ρόλο της Βασιλομήτορος Κοντέσας του Γκράντθαμ, Βάιολετ Κρόλεϊ, για τον οποίο τιμήθηκε με Βραβείο Έμμυ. Η ηθοποιός έχει επίσης τιμηθεί από τη βασίλισσα της Αγγλίας με τον ανώτερο τίτλο τιμής της Βρετανίας, Ντέιμ.

Η Μάγκι Σμιθ υπήρξε παντρεμένη δύο φορές. Απέκτησε δύο γιους από τον πρώτο της γάμο με τον ηθοποιό Ρόμπερτ Στίβενς. Οι δυο τους χώρισαν το 1974, ενώ ο γάμος τους κράτησε 7 χρόνια. Το 1975 παντρεύτηκε τον δραματουργό Μπέβερλι Κρος, ο οποίος απεβίωσε το 1998.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ