Βρετανία: Ιός μετατρέπει τα περιστέρια σε «ζόμπι» -Η θανατηφόρα ασθένεια, τα εφιαλτικά συμπτώματα [βίντεο]

Βρετανία: Ιός μετατρέπει τα περιστέρια σε «ζόμπι» -Η θανατηφόρα ασθένεια, τα εφιαλτικά συμπτώματα [βίντεο]

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία, καθώς μια θανατηφόρα ασθένεια εμφανίζεται στα περιστέρια και τα μετατρέπει σε «ζόμπι».

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας φοβούνται ότι η ασθένεια θα μεταδοθεί γρήγορα στα πουλιά της χώρας, ενώ για την ώρα έχει εμφανιστεί στο Τζέρσεϊ, όπου αρκετά από τα μολυσμένα πτηνά έχουν θανατωθεί.

Καταφύγια ζώων έχουν προειδοποιήσει για το ξέσπασμα της ιογενούς ασθένειας, η οποία είναι «πάντα θανατηφόρα», και σημαίνουν συναγερμό για τα φρικτά συμπτώματα που προκαλεί.

Τα συμπτώματα της φρικιαστικής ασθένειας που μολύνει τα περιστέρια

Πρόκειται για την ασθένεια που ονομάζεται ψευδοπανώλη των πτηνών ή ασθένεια του Νιούκαστλ και προκαλείται από έναν παραμυξοϊό. Τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα περιστέρια που μολύνονται με την ασθένεια αυτή περιλαμβάνουν απώλεια βάρους, έντονη διάρροια με χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα, αδυναμία πτήσης και κίνησης, τρέμουλο των φτερών αλλά και το στρίψιμο του λαιμού σε εντελώς ασυνήθιστες γωνίες.

Ο ιός δεν είναι επικίνδυνος για τους ανθρώπους, αλλά στα πτηνά είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρος και δεν υπάρχει θεραπεία -τα πτηνά πεθαίνουν μέσα σε λίγες ημέρες.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ