Πάπας Βενέδικτος: «Συνένοχος» σε υποθέσεις κακοποίησης παιδιών σύμφωνα με γερμανική έρευνα – «Δεν έδρασε αν και γνώριζε»

Ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ κατηγορείται πως είχε αποτύχει να αναλάβει δράση αναφορικά με παλαιότερες υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς στη Γερμανία, την περίοδο που ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με γερμανική έρευνα (που παρουσιάστηκε σήμερα από το δικηγορικό γραφείο Westpfahl Spilker Wastl – WSW), ο 94χρονος σήμερα Βενέδικτος, ή Γιόζεφ Ράτσινγκερ όπως είναι το όνομά του, δεν είχε δράσει στην περίπτωση τεσσάρων υποθέσεων κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς στη Γερμανία την περίοδο που εκείνος ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1970-αρχές δεκαετίας του 1980.

Ο Βενέδικτος κατηγορείται, συγκεκριμένα, πως γνώριζε σε κάποιες περιπτώσεις τι ακριβώς συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες αλλά δεν έδρασε ως όφειλε.

«Είχε ενημερωθεί για όσα συνέβαιναν. Πιστεύουμε ότι μπορεί να κατηγορηθεί για κακοδιοίκηση (σ.σ. misconduct) σε τέσσερις περιπτώσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Μάρτιν Πους.
Ο ίδιος πάντως ο πρώην Πάπας επιμένει να αρνείται κάθε κατηγορία, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και μια δήλωση… 82 σελίδων με την οποία απαντά στις τελευταίες καταγγελίες.

 

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS