«Παλικαρισμοί» Τουρκίας: «Αποχώρησε» από την άσκηση Tiger Meet ενώ είχε αποκλειστεί - Πώς παρουσιάζει το γεγονός ο τουρκικός Τύπος

«Παλικαρισμοί» Τουρκίας: «Αποχώρησε» από την άσκηση Tiger Meet ενώ είχε αποκλειστεί - Πώς παρουσιάζει το γεγονός ο τουρκικός Τύπος

Εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από εκείνη που έλαβε χώρα σε σχέση με την άσκηση του ΝΑΤΟ,«Tiger Meet» και τη (μη) συμμετοχή της Τουρκίας σε αυτή, παρουσιάζει ο τουρκικός Τύπος.

Θυμίζουμε πως με αφορμή το πλήθος παραβιάσεων του εναέριου χώρου στο Αιγαίο και των υπερπτήσεων ακόμα και πάνω από κατοικημένα νησιά, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να ακυρωθεί η πρόσκληση προς την Τουρκία για συμμετοχή στην άσκηση. Παρά ταύτα, η τουρκική Sabah επέλεξε μία «διαφορετική προσέγγιση» των όσων διαδραμτίστηκαν, γράφοντας το Σάββατο πως πως η Τουρκία ήταν αυτή που, από μόνη της, αποσύρθηκε από την άσκηση λόγω διαφωνιών σε τεχνικά θέματα.

«Πριν από κάθε άσκηση, η χώρα υποδοχής προετοιμάζει μια τεχνική συμφωνία για τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων. Διαπιστώνεται ότι η Ελλάδα, η οποία ετοίμασε τον φετινό τεχνικό κανονισμό, τροποποίησε το εν λόγω έγγραφο με μια προσέγγιση που στοχεύει στην Τουρκία, με στόχο τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών. Η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας ανέλαβε αμέσως δράση κατά των σκόπιμων αυτών προσθηκών και απαίτησε να αλλάξει ο τεχνικός κανονισμός, ο οποίος είναι αντίθετος με το διεθνές δίκαιο. Τα επίμονα αιτήματα της Τουρκίας δεν έγιναν δεκτά από την Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα.

«Αποφασίστηκε να μην συμμετάσχει η Τουρκία στις ασκήσεις, καθώς η Ελλάδα τις χειραγωγούσε σύμφωνα με τα πολιτικά της συμφέροντα. Έγινε γνωστό ότι η απόφαση που ελήφθη για τη μη συμμετοχή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στις ασκήσεις εστάλη στις ελληνικές αρχές», διευκρινίζει το δημοσίευμα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS