Παγκόσμιος συναγερμός για τη μετάλλαξη «Όμικρον» - Η Ιαπωνία κλείνει τα σύνορά της για όλους τους αλλοδαπούς

Παγκόσμιος συναγερμός για τη μετάλλαξη «Όμικρον» - Η Ιαπωνία κλείνει τα σύνορά της για όλους τους αλλοδαπούς

Εντείνεται η ανησυχία παγκοσμίως από την παραλλαγή Όμικρον του κοροναϊού ενώ ολοένα και περισσότερες χώρες ανακοινώνουν ότι έχουν εντοπίσει επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα.

Στην Ευρώπη, επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ανιχνευθεί σε Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Βέλγιο και Δανία.

Ύποπτες περιπτώσεις εξετάζονται στη Γαλλία, την Αυστρία και την Ελβετία

Επιβεβαιωμένα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον εντοπιστήκαν επίσης την Κυριακή στην Αυστραλία και τον Καναδά ενώ είχαν εντοπιστεί και στο Ισραήλ.

Μετά το Ισραήλ και η Ιαπωνία αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα κλείσει τα σύνορα σε πρακτικά όλους τους αλλοδαπούς από αυτόν τον μήνα, όπως μεταδίδουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης Η επίσημη ανακοίνωση του μέτρου αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Η Βρετανία εν τω μεταξύ ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της G7 σήμερα (Δευτέρα) για να συζητηθούν οι εξελίξεις ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τα μέλη της ομάδας των ειδικών.

Αντιδράσεις στη Νότια Αφρική: «Αδικαιολόγητες οι απαγορεύσεις»

Στη Νότια Αφρική συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που έχουν επιβάλει δεκάδες χώρες.
Ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα καταδίκασε τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στη χώρα του και στις γειτονικές χώρες, λέγοντας ότι είναι πολύ απογοητευμένος. Μάλιστα έκανε λόγο για αδικαιολόγητη κίνηση και ζήτησε άμεση άρση τους.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει επιστημονική βάση για τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις λέγοντας ότι το νότιο άκρο της Αφρικής έχει πέσει θύμα άδικων διακρίσεων

Σημείωσε ότι το μόνο που θα κάνουν οι ταξιδιωτικές αγορεύσεις είναι να βλάψουν περαιτέρω τις οικονομίες των χωρών που έχουν πληγεί και να υπονομεύσουν την ικανότητά τους να ανταποκριθούν και να ανακάμψουν από την πανδημία".

Ο νοτιοαφρικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον ως καμπανάκι σχετικά με την ανισότητα που επικρατεί στον κόσμο σχετικά με τα εμβόλια.

Στάση αναμονής απο τον ΠΟΥ

Χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν η νέα παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική σε σύγκριση με τις άλλες ή αν προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια.

Ωστόσο, επανέλαβε ότι τα πρώτα δεδομένα δείχνουν ότι ίσως να υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος επαναμόλυνσης από την παραλλαγή αυτήν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ