Ουκρανία: Περίπου 1.150 τα πτώματα αμάχων έχουν βρεθεί στην περιφέρεια του Κιέβου από την αρχή του πολέμου

Ουκρανία: Περίπου 1.150 τα πτώματα αμάχων έχουν βρεθεί στην περιφέρεια του Κιέβου από την αρχή του πολέμου

Τα πτώματα 1.150 αμάχων έχουν ανακαλυφθεί στην περιφέρεια του Κιέβου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και το 50%-70% από αυτά φέρουν τραύματα από σφαίρες που έχουν προκληθεί από μικρά όπλα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Κιέβου.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας του Κιέβου, ο Αντρί Νεμπίτοφ, λέει σε βίντεό του που αναρτήθηκε στο Twitter ότι τα περισσότερα πτώματα βρέθηκαν στην πόλη Μπούτσα, όπου εκατοντάδες σοροί αμάχων έχουν ανακαλυφθεί μετά την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι οι άμαχοι που βρέθηκαν νεκροί στην Μπούτσα σκοτώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατά την διάρκεια της κατάληψης της περιοχής από αυτές.

Το Reuters δεν έχει μπορέσει να επαληθεύσει τον αριθμό των πτωμάτων που βρέθηκαν στην Μπούτσα ή τις συνθήκες θανάτου τους.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους από τις 24 Φεβρουαρίου που εισέβαλε στην Ουκρανία.

Εχει χαρακτηρίσει «τερατώδη πλαστογραφία» που έχει στόχο να δυσφημίσει τον ρωσικό στρατό τους ισχυρισμούς ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν αμάχους στην Μπούτσα κατά την κατάληψη της πόλης.

Το Reuters έχει ζητήσει από το ρωσικό υπουργείο Αμυνας να σχολιάσει την τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας του Κιέβου.

«Μέχρι σήμερα, έχουμε βρει, εξετάσει και παραδώσει στις ιατροδικαστικές αρχές 1.150 πτώματα αμάχων», λέει ο Νεμπίτοφ στο βίντεο, στο οποίο φαίνεται να στέκεται στα χαλάσματα κτιρίων κατεστραμμένων από τις σφοδρές μάχες στην περιφέρεια του Κιέβου.

«Θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για αμάχους, όχι στρατιώτες», επισημαίνει ο ίδιος.

Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε την ημέρα που ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, θα πραγματοποιούσε συνομιλίες στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS