Ουκρανία: «Η Βρετανία θα στείλει Stormer» - Τι ισχύει για τα τεθωρακισμένα με τους εκτοξευτήρες αντιαεροπορικών πυραύλων

Ουκρανία: «Η Βρετανία θα στείλει Stormer» - Τι ισχύει για τα τεθωρακισμένα με τους εκτοξευτήρες αντιαεροπορικών πυραύλων

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Stormer και τεθωρακισμένα εφοδιασμένα με εκτοξευτήρες πολλαπλώνπυραύλων μικρού βεληνεκούς, σχεδιάζει να στείλει σύντομα στην Ουκρανία η κυβέρνηση της Βρετανίας, μετά την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας για την κατάληψη του Ντονμπάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στρατιωτικό συντάκτη της εφημερίδας «The Sun», το βρετανικό υπουργείο Άμυνας επέδειξε σε Ουκρανούς το σύστημα, το λεγόμενο Stormer High Velocity Missile (HVM) launcher, πριν από δύο εβδομάδες, στο πεδίο δοκιμών Σάλσμπερι Πλέιν.

Σε δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας τονίζεται πως αρκετά τέτοια οχήματα, βάρους 13 τόνων, μπορούν να φθάσουν στην Ουκρανία με μεταγωγικά αεροσκάφη C-17 εντός ημερών.

Καταρρίπτουν αεροσκάφη

Τα Stormer, που κατασκευάζει η BAE Systems, χρειάζονται τριμελές πλήρωμα. Εκτοξεύουν πυραύλους Starstreak, που μπορούν να καταρρίπτουν αεροσκάφη που πετούν σε χαμηλό ύψος ή επιθετικά ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε την 7η Απριλίου ότι «ασφαλώς εξετάζει τι είδους στρατιωτική βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη» στην Ουκρανία. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS