Ο Μακρόν επενδύει 30 δισ. ευρώ σε μίνι πυρηνικούς αντιδραστήρες και «πράσινα» αεροπλάνα

Έξι μήνες πριν από τις εκλογές στη Γαλλία - και εν μέσω ενεργειακής κρίσης που έχει εκτοξεύσει τις τιμες του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, ο πρόεδρος της χώρας, Εμμανουέλ Μακρόν, παρουσίασε σήμερα το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο «France 2030», ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το οποίο, η χώρα του θα κατασκευάσει νέους, μικρότερους πυρηνικούς αντιδραστήρες με στόχο την προώθηση της βιομηχανικής παραγωγής και την καινοτομία.

Παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη «Γαλλία 2030», ο Μακρόν υποστήριξε απευθυνόμενος σε ομάδα επιχειρηματιών:

«Πρέπει να δώσουμε τη μάχη της καινοτομίας και της εκβιομηχάνισης ταυτόχρονα. Χρειαζόμαστε μια χώρα που να παράγει περισσότερα», πρόσθεσε.

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι το σχέδιο αυτό θα δώσει σημαντικό ρόλο σε μικρές, ευέλικτες νεοσύστατες επιχειρήσεις στην οικοδόμηση του βιομηχανικού μέλλοντος της Γαλλίας παράλληλα με τους επιχειρηματικούς «γίγαντες».

Αναφερόμενος στην πανδημία της νόσου Covid και την έλλειψη μασκών για την προστασία των πολιτών, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η κρίση αυτή έδειξε πόσο σημαντική είναι η καινοτομία και η βιομηχανική παραγωγή στην χώρα του.

«Πρέπει να ξαναχτίσουμε το πλαίσιο για την ανεξαρτησία της παραγωγής για τη Γαλλία και την Ευρώπη», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι, η Γαλλία βάζει στόχο την κατασκευή του πρώτου αεροσκάφους χαμηλών εκπομπών άνθρακα έως το 2030 καθώς επίσης στην κατασκευή μεγάλου αριθμού ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ αποτελούν μέρος του σχεδίου ανάκαμψης, ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανακοινώθηκε πέρυσι για να βοηθήσει τη Γαλλία να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού.

Από αυτό το σχέδιο ανάκαμψης ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων απορροφήθηκε στην προώθηση των πιο πράσινων ενεργειακών πολιτικών.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS