Ο Ερντογάν ανοίγει μέτωπο με ΗΠΑ - Ισραήλ: «Στέλνουν αεροπλανοφόρο, θα κάνουν σφαγές στη Γάζα»

Ο Ερντογάν ανοίγει μέτωπο με ΗΠΑ - Ισραήλ: «Στέλνουν αεροπλανοφόρο, θα κάνουν σφαγές στη Γάζα»

Δριμεία κριτική στις ΗΠΑ με αφορμή τις κινήσεις τους στην νέα κρίση του Μεσανατολικού άσκησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του κατηγορώντας τες ότι στέλνουν αεροπλανοφόρο με σκοπό να μετατρέψουν σε λουτρό αίματος όλη την περιοχή.


Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των ΗΠΑ κατηγορώντας τες πως στέλνουν αεροπλανοφόρο και πως ετοιμάζονται να κάνουν σφαγές στη Γάζα. Παράλληλα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις 23 βάσεις που διαθέτουν οι ΗΠΑ στη Συρία διερωτώμενος «τι κάνουν εκεί;». Τα «πυρά» του Ερντογάν έρχονται την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν σε ομιλία του εξέφρασε την στήριξή του στο Ισραήλ, σχολιάζει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ.

«Οι HΠΑ το αεροπλανοφόρο τους το στέλνουν στο Ισραήλ. Τι δουλειά έχει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Ισραήλ. Τι έρχεται να κάνει; Τι θα κάνει μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν αλλά και με τα αεροσκάφη που μεταφέρει; Θα πλήξει και θα καταστρέψει την Γάζα και τις περιοχές εκεί και θα κάνει βήματα για μεγάλες σφαγές. Πρέπει να το ανακοινώσω αυτό. Σήμερα στη Συρία οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 20 βάσεις. Τι δουλειά έχουν οι βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία; Tι γίνεται σε αυτές τις βάσεις;. 23 βάσεις! Όλα αυτά δεν πρέπει να τα εξετάσουμε;» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν και στηρίζουν όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις»

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή τις οποίες εξοπλίζει και εκπαιδεύει και τις μετατρέπουν όπως είπε «σε λουτρό αίματος όλη την περιοχή και την Μέση Ανατολή».

Αναφέρθηκε επίσης φανερά εκνευρισμένος, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, στην κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφος στη βόρεια Συρία λέγοντας: «Οι ΗΠΑ έριξαν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας, δεν είμαστε εταίροι; Πώς θα το εξηγήσουμε αυτό».

«Όμως δυστυχώς οι ΗΠΑ καταρρίπτουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας. Όταν οι HΠΑ καταρρίπτουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας. H Τουρκία δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ; Δεν είμαστε μαζί; Πως θα το εξετάσουμε; Πως θα το εξηγήσουμε αυτό; Όταν μας συμφέρει είμαστε εταίροι . Όταν όμως δεν μας συμφέρει συμβαίνει κάτι άλλο. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις τις εκπαιδεύουν οι ΗΠΑ, τις εξοπλίζουν. Και με αυτές τις οργανώσεις και στη Συρία και στη Μέση Ανατολή μετατρέπουν όλη την περιοχή σε λουτρό αίματος! Αυτά να τα δούμε.» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ταγίπ Ερντογάν κινήθηκε όμως και ο κυβερνητικός τους εταίρος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί εξαπολύοντας επίσης «πυρά» κατά των ΗΠΑ. Και ο Μπαχτσελί σε ομιλία του χαρακτήρισε την κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους ως «εχθρική ενέργεια των ΗΠΑ» και ξεκαθάρισε πως «δε θέλουμε τέτοιους συμμάχους μαζί μας, μην μπλέκουν στα πόδια μας».

«Στις 5 Οκτωβρίου το 2023, κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής ένα μη επανδρωμένο μας αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τις ΗΠΑ καθώς θεωρήθηκε ως απειλή. Καταδικάζω αυτή την παράνομη και εχθρική ενέργεια των ΗΠΑ.» είπε ο Μπαχτσελί και συνέχισε:

«Οι ΗΠΑ έριξαν βολές από τα χαρακώματα του. PKK/ΥPG. Είναι τόσο καθαρό γεγονός. Δυστυχώς οι ΗΠΑ είναι στην ίδια τρύπα με το PKK, είναι στην ίδια γραμμή , στην ίδια θέση είναι στην ίδια κατηγορία. Επιχείρησαν να κάνουν επίδειξη δύναμης υπέρ των τρομοκρατών εναντίον μιας χώρας μέλος του ΝΑΤΟ».

« Δεν είναι δίκαιο να μιλάμε μόνο για τη Χαμάς», λέει ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν κατά την ομιλία του εξαπέλυσε επίσης κατηγορίες κατά Ισραήλ κάνοντας λόγο για απώλειες κατά της Χαμάς, όπως σχολιάζει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, και όχι κατά Παλαιστινίων.

Ο Ερντογάν κατά την ομιλία του υπογράμμισε πως «δεν είναι δίκαιο να μιλάμε μόνο για την Χαμάς» και πως στη Γάζα υπάρχει διακοπή νερού και του ρεύματος ενώ παράλληλα βομβαρδίζονται χώροι λατρείας.

«Καθώς παίρνουμε τις αποφάσεις μας, θα πρέπει να παίρνουμε μια δίκαιη απόφαση. Ιδίως αν κοιτάξουμε την κατάσταση εδώ μόνο για την Χαμάς, δεν θα ήταν δίκαιο. Ποια είναι η απώλεια της Χαμάς και ποια είναι η απώλεια του Ισραήλ; Όταν το βλέπουμε αυτό, υπάρχει σοβαρή απώλεια μόνο για τη Χαμάς. Οι τελευταίες πληροφορίες που έλαβα είναι ότι υπάρχουν περίπου 750 νεκροί και 2000 χιλιάδες τραυματίες για την Χαμάς. Βέβαια, δεν έχω λάβει ακόμη τα σημερινά στοιχεία αλλά φυσικά υπάρχουν επίσης νεκροί, τραυματίες κ.λπ. από την ισραηλινή πλευρά» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε:

«Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή δεν παρέχεται νερό στη Γάζα. Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ηλεκτρικό ρεύμα; Δεν υπάρχει. Δεν παρέχεται. Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Διασφάλιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν μπορείτε να κόψετε το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό. Αναρωτιέμαι πώς είναι τα νοσοκομεία στη Γάζα αυτή τη στιγμή; Λειτουργούν; Δυστυχώς! Αλλά όλοι οι χώροι λατρείας και τα νοσοκομεία δέχονται ανελέητα χτυπήματα. Κανείς δεν λέει τίποτα όσο συμβαίνουν αυτά.» είπε ο Ερντογάν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ