Ο Μπόρις Τζόνσον τρώει fish and chips και πίνει μπίρα online ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο «βυθίζεται» σε κρίση

Ο Μπόρις Τζόνσον τρώει fish and chips και πίνει μπίρα online ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο «βυθίζεται» σε κρίση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε σήμερα ότι η Βρετανία πλήττεται λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού ή ότι αντιμετωπίζει ένα πληθωριστικό σπιράλ όπως τη δεκαετία του 1970 - Ποιο είναι το νόημα πίσω από τα αλλόκοτα βιντεάκια που συνεχίζει να ποστάρει ο Τζόνσον στο Τwitter;


Ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε σήμερα ότι η Βρετανία βρίσκεται σε κρίση λόγω της έλλειψης εργατικού δυναμικού ή ότι είναι αντιμέτωπη με ένα πληθωριστικό σπιράλ όπως τη δεκαετία του 1970, αλλά παράλληλα βρήκε και τον χρόνο να συνδεθεί online για να συνεχίσει την παράξενη - και για πολλούς ανάρμοστη δεδομένων των συνθηκών - online καμπάνια του, που τον δείχνει να απολαμβάνει βρετανικά προϊόντα (όπως μπύρα, fish and chips και βούτυρο) κάνοντας λογοπαίγνια με το σλόγκαν «Build Back Better».

Η ιστορία του σλόγκαν «Build Back Better», που τον τελευταίο χρόνο έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει τα προγράμματα του Μπόρις Τζόνσον αλλά και του Τζο Μπάιντεν, είναι συγκεχυμένη και περιστασιακά έχουν γραφτεί διάφορα για το ποιος από τους δύο ηγέτες το είπε πρώτος δημόσια. Σύμφωνα με την Independent πάντως, ούτε το βρετανικό κόμμα των Τόρις ούτε οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ ευθύνονται για την πατρότητα της φράσης, που έχει τις ρίζες της στον τομέα της αντιμετώπισης καταστροφών, και όχι της πολιτικής.

Σε δύο κλιπ που δημοσίευσε το τελευταίο 24ωρο ο Τζόνσον στον λογαριασμό του στο Twitter, εμφανίζεται ο ίδιος να καταβροχθίζει φρυγανιές με βούτυρο και fish and chips, ενώ επαναλαμβάνει το σλόγκαν του με διαφορετική κατάληξη: Αντικαθιστώντας δηλαδή τη λέξη «better» (καλύτερα) με το «butter» (βούτυρο) και το «batter» (κουρκούτι). Αντίστοιχο βίντεο που είχε ποστάρει παλαιότερα τον έδειχνε να απολαμβάνει ένα μεγάλο ποτήρι μπύρα, ενώ προέτρεπε τη χώρα να... «Build back bitter».

Υπάρχουν πολλοί πάντως που θεωρούν ότι η περίοδος που διανύουμε δεν είναι και το ιδανικότερο timing για αυτά αυτά τα ανάλαφρα και αστεία βίντεο του Βρετανού πρωθυπουργού, αφού το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει να βυθίζεται κάθε μέρα και περισσότερο στην κρίση, λόγω της κρίσης των καυσίμων στη χώρα και των επιπτώσεων του Brexit.

Ερωτηθείς σήμερα από το ραδιοφωνικό σταθμό του BBC εάν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε κρίση, ο Τζόνσον είπε: «Όχι. Νομίζω ότι αντιθέτως, αυτό που βλέπετε με τη βρετανική οικονομία και πράγματι με την παγκόσμια οικονομία εντοπίζεται κυρίως στις εφοδιαστικές αλυσίδες, οι πιέσεις που θα περίμενε κανείς από έναν γίγαντα που ξυπνά και αυτό είναι που συμβαίνει». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι επιχειρήσεις χρειάζεται να επενδύσουν περισσότερα.

«Αυτό που είδατε τα τελευταία 20 ή και παραπάνω χρόνια, σχεδόν 25 χρόνια, ήταν μια προσέγγιση όπου επιχειρήσεις κάθε είδους κατάφεραν να βασιστούν σε μετανάστευση με χαμηλούς μισθούς και χαμηλό κόστος για πολύ καιρό», δήλωσε ο Τζόνσον.

Ερωτηθείς εάν το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς ένα πληθωριστικό σπιράλ όπως τη δεκαετία του 1970, δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα θα εμφανιστεί με τέτοιο τρόπο και πραγματικά πιστεύω ότι η φυσική ικανότητα αυτής της χώρας να διευθετήσει την επιμελητεία και τις εφοδιαστικές της αλυσίδες είναι πολύ ισχυρή».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι 127 οδηγοί είχαν κάνει αίτηση για βίζα οδηγού φορτηγών εν μέσω οξείας έλλειψης των συγκεκριμένων εργαζομένων που έχει οδηγήσει τις εφοδιαστικές αλυσίδες σε κρίσιμο σημείο.

Ο Τζόνσον είπε στην τηλεόραση του BBC ότι ζητήθηκε από τον κλάδο των μεταφορέων να δώσει λεπτομέρειες για τους οδηγούς που θέλουν να πάνε στη Βρετανία και ότι δόθηκαν 127 ονόματα. «Αυτό δείχνει την παγκόσμια έλλειψη», δήλωσε. Η εφημερίδα The Times ανέφερε ότι μόλις 27 οδηγοί βυτιοφόρων είχαν κάνει αίτηση.

Με τις εταιρίες καυσίμων και τα σούπερ μάρκετ να προειδοποιούν για πλήγμα στις παραδόσεις προϊόντων λόγω της έλλειψης οδηγών, η κυβέρνηση είπε τον περασμένο μήνα ότι θα αλλάξει προσωρινά τους κανόνες της για την μετανάστευση και θα χορηγήσει 5.000 βίζες σε Ευρωπαίους οδηγούς για να εργαστούν στη Βρετανία. Είπε ότι 300 εξ αυτών μπορούν να φθάσουν άμεσα για να οδηγήσουν τα βυτιοφόρα.

Ο Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα εξασθενήσουν καθώς η προσφορά βελτιώνεται για να καλύψει τη ζήτηση.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο LBC για τους κινδύνους του πληθωρισμού λόγω των πιέσεων της κυβέρνηση για υψηλότερους μισθούς, ο Τζόνσον δήλωσε: «Αυτό που βλέπετε είναι ζήτηση, αυξανόμενη ζήτηση που απορροφά αέριο από τη Ρωσία ή οπουδήποτε, βλέπετε ζήτηση για οδηγούς φορτηγών παγκοσμίως και αυτό έχει πληθωριστικό αντίκτυπο και καθώς αυτό ξεκαθαρίζει, καθώς η προσφορά καλύπτει τη ζήτηση, τότε ο πληθωρισμό εξασθενεί».

Ο Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι οι ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής που αποκλείουν βασικές οδικές αρτηρίες προς το Λονδίνο είναι «ανεύθυνοι καυγατζήδες» που εμποδίζουν νομότυπους πολίτες να πάνε στη δουλειά τους.

«Νομίζω ότι είναι ανεύθυνοι καυγατζήδες που βασικές προσπαθούν να εμποδίσουν τον κόσμο να πάει στη δουλειά του και κάνουν σημαντική ζημιά στην οικονομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ