Ο «µαύρος κύκνος» και οι εκλογές του Ερντογάν - Η πρόκληση του σεισμού

Ο «µαύρος κύκνος» και οι εκλογές του Ερντογάν - Η πρόκληση του σεισμού

Με κινήσεις εντυπωσιασµού, µετρητά στις οικογένειες των θυµάτων και «όπλο» τη σύζυγό του, Εµινέ, ο Ερντογάν επιχειρεί να απαντήσει στην οργή των πληγέντων, «παίζοντας τα ρέστα» του ενόψει των εκλογών.

Ο φονικότερος σεισµός εδώ και µία γενιά αποτελεί για τον Τούρκο πρόεδρο τεράστια πρόκληση, που θα αφήσει το αποτύπωµά της στις εκλογές της 14ης Μαΐου. Ήδη αρχίζουν να εγείρονται ερωτήµατα σχετικά µε τον χρόνο και τη σκοπιµότητα διεξαγωγής εκλογών σε µία περίοδο κρίσης. Ο Ερντογάν, ο οποίος κυβερνά την Τουρκία µε ολοένα και πιο σιδερένια πυγµή από το 2014, αντιµετωπίζει δύσκολη µάχη και οι κατηγορίες για αργή και ανεπαρκή αντίδραση στην τραγωδία θα µπορούσαν να µειώσουν περαιτέρω τις πιθανότητες επανεκλογής του.

Αναλυτές λένε πως είναι νωρίς να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σχετικά µε τις εκλογές, σηµειώνοντας ότι έχει κηρυχθεί τρίµηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ότι περίπου το 15% του πληθυσµού της Τουρκίας ζει στις πληγείσες περιοχές. Ο σεισµός των 7,8 Ρίχτερ είναι…«µαύρος κύκνος», ένα συµβάν τόσο απρόβλεπτο ή απίθανο, που θα µπορούσε να έχει ακραίες συνέπειες, λένε αναλυτές, γι’αυτό και παραµένει άγνωστο ακόµη εάν θα διεξαχθούν τελικά εκλογές. Ο Ερντογάν δέχεται πυρά, παραµένει ωστόσο ένας έµπειρος πολιτικός, που έχει αντιµετωπίσει δεκάδες φυσικές καταστροφές στη µακρά θητεία του και θα µπορούσε να συσπειρώσει το έθνος. Εδωσε εντολή σε ξενοδοχεία να φιλοξενήσουν άστεγους, δάνεισε το προεδρικό αεροσκάφος για τη µεταφορά τραυµατιών και εµφανίστηκε «ανθρώπινος», παραδεχόµενος κενά και παραλείψεις.

Μετά από 20 χρόνια στην εξουσία, ωστόσο, κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές αν η λαϊκή οργή φουντώσει. Το µεγάλο ερώτηµα στα χείλη των Τούρκων είναι γιατί δεν άλλαξε κάτι από τον σεισµό του Μαρµαρά, πριν από 24 χρόνια, όταν περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ