Απίστευτο περιστατικό στην Κύπρο: Νήπια το έσκασαν από το σχολείο - Μαρτυρία μητέρας

Απίστευτο περιστατικό στην Κύπρο: Νήπια το έσκασαν από το σχολείο - Μαρτυρία μητέρας

Μια απίστευτη ιστορία έρχεται στη δημοσιότητα με αφορμή την προσωρινή φυγή δυο νηπίων από νηπιαγωγείο της Επαρχίας Λεμεσού.

Πρόκειται για ιδιωτικό νηπιαγωγείο τα στοιχεία του οποίου το SigmaLive κατέχει αλλά δεν θα δημοσιεύσει για ευνόητους λόγους. Δυο ανήλικα παιδιά, ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι «χάθηκαν» προσωρινά από το νηπιαγωγείο τους κι εντοπίστηκαν μετά από τις αγωνιώδεις έρευνες γονιών και ατόμων που βρίσκονταν στον χώρο.

Πρόκειται για το νηπιαγωγείο στο οποίο σημειώθηκε περιστατικό επίθεσης 18χρονης υπαλλήλου σε άνδρα, με αποτέλεσμα η πρώτη να τραυματίσει σοβαρά στο δάκτυλο τον άνδρα.

Το SigmaLive έχει στην κατοχή του την μαρτυρία της μητέρας του ενός παιδιού το οποίο εξαφανίστηκε κι εντοπίστηκε μαζί με το άλλο κοριτσάκι να περιφέρονται σε δρόμους της Λεμεσού. Τα δυο ανήλικα εντόπισε, για καλή τους τύχη μια γυναίκα η οποία περπατούσε στην περιοχή και τα οδήγησε στον αστυνομικό σταθμό Γερμασόγειας.

Όπως εξιστορεί η μητέρα του ανήλικου αγοριού στο SigmaLive, το παιδί τους είχε πάει στο σχολείο την πρώτη μέρα και παρέμεινε εκεί για σκοπούς προσαρμογής για κάποιες ώρες, παρουσία της ίδιας. Την επόμενη μέρα συμφωνήθηκε όπως το παιδί παραμείνει στο νηπιαγωγείο κανονικά. Οι γονείς του παιδιού σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η μητέρα στο SigmaLive επικοινώνησαν με το νηπιαγωγείο για να δουν αν το παιδί τους ήταν εντάξει, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι ο γιος τους ήταν μια χαρά και ότι έπαιζε κανονικά με τα άλλα παιδιά.

Οι γονείς πήγαν για να παραλάβουν το παιδί τους την ώρα που συμφωνήθηκε κι ενώ έβλεπαν άλλους γονείς να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, το δικό τους δεν διακρινόταν στον χώρο. Ζήτησαν όπως λένε, να δουν την Διευθύντρια και τους λέχθηκε ότι βρισκόταν εκτός πόλης για μια συνάντηση. Ανέμεναν κατά τα λεγόμενά τους περίπου 15 λεπτά κι ακολούθως μπήκαν στον χώρο για να βρουν το παιδί τους. «Δεν μπορούσαμε να βρούμε τον γιο μας. Δείξαμε μια φωτογραφία του, για να μπορέσουν να τον εντοπίσουν», λέει η μάνα του παιδιού.

Η μητέρα λέει ότι της είπαν ότι τα παιδιά κάποτε κρύβονται μέσα στις τσουλήθρες του νηπιαγωγείου. «Ψάξαμε παντού μέχρι και πίσω από φράχτες και λόφους γύρω απ’ το νηπιαγωγείο. Συνεχίσαμε να ψάχνουμε τον χώρο, μέχρι και το υπόγειο», λέει η μητέρα στο SigmaLive. Στη συνέχεια οι γονείς ζήτησαν να δουν τις κάμερες του χώρου και ζήτησαν να κληθεί η Αστυνομία για να εντοπίσει το παιδί. Στο ενδιάμεσο είχαν ρωτήσει άλλο παιδάκι στο νηπιαγωγείο, αν είδε τον γιο τους, κι αυτό τους είπε ότι έπαιζε με την αδελφή του (τελευταίου παιδιού).

Όπως εξιστορεί η μητέρα του αμέσως άρχισαν αγωνιώδεις προσπάθειες για να εντοπίσουν τα δυο παιδιά και λίγη ώρα αργότερα έλαβαν τηλεφώνημα από την Αστυνομία της Γερμασόγειας ότι τα παιδιά οδηγήθηκαν στον σταθμό από γυναίκα που τα εντόπισε στον δρόμο.

«Το παιδί μας έκλαιγε και ήταν καταϊδρωμένο. Δεν έφερε κτυπήματα. Μαζί του ήταν και το 5χρονο κοριτσάκι με το οποίο έφυγαν μαζί απ’ το νηπιαγωγείο», λέει η μητέρα. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε λόγω πυρετού που είχε το παιδί, ότι υπέστη θερμοπληξία.

Όταν ρώτησαν το παιδί τους για το τι έγινε ο ίδιος τους είπε ότι κρύφτηκαν γιατί φοβήθηκαν ότι θα τους θύμωναν στο νηπιαγωγείο αφού προηγουμένως στην προσπάθειά τους να πιούν νερό έριξαν στο πάτωμα αντικείμενα.

Η μητέρα μέσω του SigmaLive ισχυρίζεται ότι την παρότρυναν να μην προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία ενώ έγιναν μάρτυρες όπως λένε και του περιστατικού βίας που σημειώθηκε εκεί, μεταξύ 18χρονης υπαλλήλου και ιδιοκτήτη. Οι γονείς κατέθεσαν στην Αστυνομία, ωστόσο μέσω του SigmaLive καταγγέλλουν ότι δεν λαμβάνουν ενημέρωση για την πορεία των ερευνών. Παράλληλα, απευθύνουν έκκληση προς όλους τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αφήνουν τα παιδιά τους σ’ έναν χώρο και να ελέγχουν αν οι χώροι που αφήνουν τα παιδιά τους έχουν τις κατάλληλες άδειες.

«Δεν γίνεται μια 18χρονη να είχε την ευθύνη των παιδιών»

Τη θέση ότι άτομα που δεν έχουν κατάλληλα προσόντα δεν μπορούν και δεν γίνεται να επιβλέπουν ανήλικα παιδιά εξέφρασε στο Μεσημέρι και Κάτι η Λαύρα Ηρακλέους, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Η κ.Ηρακλέους μίλησε για την υπόθεση της εξαφάνισης των δυο ανήλικων παιδιών από νηπιαγωγείο στη Λεμεσό τονίζοντας ότι ναι  μεν είναι ευτυχές το γεγονός ότι τα δυο παιδιά εντοπίστηκαν σώα, προέχει όμως να δούμε όπως είπε και τα ζητήματα των ατόμων που δουλεύουν σε χώρους όπου υπάρχουν παιδιά.

«Προσλήφθηκε παράνομα, δεν ήταν προσοντούχος. Χωρίς πτυχίο ή δίπλωμα. Δεν είχε πάρει καν είδηση ότι έλειπε το παιδί», είπε η κ.Ηρακλέους για την 18χρονη η οποία είχε υπό την επίβλεψή της τα παιδιά.

«Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι μπορεί να σκεφτεί ένα παιδί. Πρέπει να ελεγχθεί αυστηρά από όλους τους φορείς αν υπάρχει ασφάλεια στους υπαίθριους χώρους», συνέχισε.

Για φροντίδα και ασφάλεια των παιδιών υπεύθυνες είναι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. «Δεν γίνεται να μπαίνει μια νεαρή χωρίς δεξιότητες να μπαίνει σε ένα νηπιαγωγείο και να αναλαμβάνει τέτοια ευθύνη», συμπλήρωσε η κ.Ηρακλέους.

Όλες οι Υπηρεσίες είναι ενήμερες για το θέμα. Το συμβάν μας κτυπά καμπανάκι, τόνισε η κ.Ηρακλέους.  «Πρέπει να υπάρχει πρόληψη. Δεν γίνεται να διορθώνουμε εκ των υστέρων κάποια πράγματα. Κάποτε βολεύονται και οι γονείς όμως, δεν ρωτούν για τον χώρο, για τους εκπαιδευτικούς», είπε κλείνοντας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ