Νέος ισχυροί σεισμοί 6,3 και 5,8 Ρίχτερ στην Τουρκία - Στην Αντιόχεια το επίκεντρο
Σεισμός μεγέθους 6,4 Ρίχτερ με επίκεντρο την Αντιόχεια, στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Νέος ισχυροί σεισμοί 6,3 και 5,8 Ρίχτερ στην Τουρκία - Στην Αντιόχεια το επίκεντρο

Στα 7,7 χιλιόμετρα, στην πόλη Σαμαντάγ, υπολογίζεται το εστιακό βάθος, ο πρώτος κράτησε 10 δευτερόλεπτα


Ισχυρός, στους 6,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία το απόγευμα της Δευτέρας. Αυτόν ακολούθησε άλλος ένας, 5,8 Ρίχτερ, με τρία λεπτά διαφορά.

Τέτοιας εντάσεως ήταν οι δονήσεις, όπως ανφέρει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, όμως από το Καντιλί της Τουρκίας γίνεται λόγος για 6,4 βαθμούς σε ό,τι αφορά τον πρώτο.

Το εστιακό βάθος ήταν ακόμα πιο μικρό σε σχέση με το σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, αφού τότε, στην πόλη Νουρνταγί, υπολογίστηκε στα 18 χιλιόμετρα, ενώ τώρα, στην πόλη Σαμαντάγ, μία περιοχή που απέχει 15 χιλιόμετρα από την ούτως ή άλλως χτυπημένη Αντιόχεια και 75 από τη Λαττάκεια στη Συρία, υπολογίζεται στα 7,7 χιλιόμετρα. Πάντως, άλλες πληροφορίες θέλουν επίκεντρο να είναι το Χατάι.

Άλλη μία διαφορά, σε σχέση με το σεισμό προ δύο εβδομάδων, είναι ότι κράτησε κατά πολύ λιγότερο, η διάρκειά του με βάση μαρτυρίες ήταν 10 δευτερόλεπτα.

Ακόμα κι έτσι, επικράτησε κατάσταση πανικού. Οι ούτως ή άλλως σεισμοπαθείς, που είναι και άστεγοι από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, βγήκαν από τις σκηνές τους αφού φοβήθηκαν να μην πέσουν τα δέντρα πάνω στα κεφάλια τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ