Νέα προκλητική δήλωση Ερντογάν: Οι Έλληνες πνίγουν μετανάστες - Εμείς τους σώζουμε γιατί είμαστε Μουσουλμάνοι

Νέα προκλητική δήλωση Ερντογάν: Οι Έλληνες πνίγουν μετανάστες - Εμείς τους σώζουμε γιατί είμαστε Μουσουλμάνοι

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Αυτήν τη φορά, μίλησε για την Ελλάδα που «θάβει» μετανάστες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ενώ τόνισε ότι η Τουρκία τους σώζει, ακολουθώντας τα όσα πρεσβεύει το Ισλάμ.

«Παρακολουθούμε το πώς θάβουν αυτούς τους αθώους, καημένους τα ελληνικά πλοία στη θάλασσα. Στο Αιγαίο, πώς τους θάβουν στη Μεσόγειο, Έτσι; Τα παρακολουθούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η τούρκικη πλευρά είναι εκείνη που διασώζει τους μετανάστες καθώς ως μουσουλμάνοι, «εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του Ισλάμ».

«Λοιπόν, φωνάζει ο κόσμος για αυτό; Όχι. Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του Ισλάμ», δήλωσε αναλυτικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Νέα ένταση στην περιοχή

Η ακραία τουρκική ρητορική εναντίον της Ελλάδας συνεχίζεται αμείωτη όλο το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος αξιοποίησε την ομιλία του σε εκδήλωση για να επιτεθεί: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Απέναντι σε ποιον; Εναντίον της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού.

«Ό,τι κι αν κάνετε, θα κάνουμε πάντα, ό,τι χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε», ανέφερε.

υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ. Η ΕΕ έσπευσε να δηλώσει ότι το «μνημόνιο» παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών και είναι παράνομο, ενώ οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης δεν δικαιούται να κάνει συμφωνίες που να δεσμεύουν τη χώρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ