Παραλήρημα Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: Δεν έχει καλές προθέσεις - Αν δεν συμμαζευτεί, δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε

Παραλήρημα Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: Δεν έχει καλές προθέσεις - Αν δεν συμμαζευτεί, δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε

«Η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη φανερωθεί», είπε ο Τούρκος πρόεδρος

 Πιστός στην προκλητική ρητορική εξακολουθεί να είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ευρισκόμενος στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μαδρίτη, μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος Πρόεδρος σε αυτό το νέο παραλήρημά του, κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως «δεν έχει καλές προθέσεις» και μάλιστα απορρίπτει το ενδεχόμενο να συναντηθεί μαζί του «εάν δεν συμμαζευτεί» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα επανέλαβε τις παράλογες αιτιάσεις της Άγκυρας για τα νησιά του Αιγαίου, λέγοντας πως η Αθήνα προσπαθεί να «δώσει σήμα από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους».

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου αναλυτικά

«Η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη φανερωθεί. Απέναντι σε αυτήν τη στάση, βάζουν κάποιους μεσάζοντες.

Στις συναντήσεις που είχα σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί πρόβαλαν μια προσέγγιση του τύπου «Εμείς θα κάνουμε διαμεσολάβηση , να τους φέρουμε να συναντηθούν, δεν θα έχετε συνάντηση; Έστω να είχατε μια συνάντηση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους». Και τους είπαμε: "Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για αυτήν τη συνάντηση, αυτήν τη στιγμή."

Γιατί είναι προφανές πως αυτήν τη στιγμή στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και στα νησιά προσπαθεί να μας δώσει σήμα από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις.

Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου, μία φορά φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αφήστε τον να συμμαζευτεί. Αν δεν συμμαζευτεί δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS