Νέο επεισόδιο: Τούρκος υπουργός κατηγόρησε την Ελλάδα για pushbacks και υπόθαλψη τρομοκρατών - Σκληρή απάντηση από τους Έλληνες βουλευτές

Νέο επεισόδιο: Τούρκος υπουργός κατηγόρησε την Ελλάδα για pushbacks και υπόθαλψη τρομοκρατών - Σκληρή απάντηση από τους Έλληνες βουλευτές

Μια ημέρα μετά το πρωτοφανές επεισόδιο μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και του Χουλουσί Ακάρ

Στο πεδίο του μεταναστυετικού ήρθε η νέα αντιπεράθεση μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και Τούρκου υπουγού, κατά τη δεύτερη ημέρα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

O υπουργός του Ερντογάν κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα και τηνFrontex για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, ενώ επανέφερε τα όσα είχε πει την Τρίτη ο Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για ελληνική βοήθεια στο PKK.

«Δυστυχώς, το λάθος της Δύσης στο μεταναστευτικό ζήτημα είναι ότι η Ευρώπη το θεωρεί συνοριακό ζήτημα. Το ζήτημα της μετανάστευσης δεν είναι ζήτημα συνοριακό μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Το μεταναστευτικόδεν είναι ζήτημα συνοριακό μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Το θέμα της μετανάστευσης είναι ένα ζήτημα που προκύπτει από πολέμους, εμφυλίους πολέμους, από την ανισότητα του εισοδήματος, από την αδυναμία πρόσβασης στη δικαιοσύνη, την εκπαίδευση, την υγεία και τα τρόφιμα και μπορεί να συνεχιστεί περαιτέρω».

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού συνέχισε: «Είμαστε υπεύθυνοι για την περίοδο μετά από εμάς και την περίοδο πριν από εμάς. Εάν απλά τα παρακολουθούμε και περιμένουμε κάποιον να τα διορθώσει, 14 εκατομμύρια άνθρωποι θα εκτοπιστούν, όπως στη Συρία. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη από το Αφγανιστάν πεθαίνουν από τις κακουχίες και αυτό το θέμα ίσως να εξαπλωθεί στις μελλοντικές γενιές, που θα μας βρίζουν όλους».

Όπως και χθες, πήρε ηχηρή απάντηση από τους Έλληνες βουλευτές. Στη συνεδρίαση μίλησαν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός, ο Μανούσος Βολουδάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη. 

Οι Έλληνες βουλευτές ξεκαθάρισαν ότι δεν γίνονται pushbacks στο Αιγαίο - μάλιστα ο Μανούσος Βολουδάκης είπε ότι αυτές τις καταγγελίες τις έχει εξετάσει η Ε.Ε χωρίς να αποδειχτεί το παραμικρό - ενώ κατηγόρησαν την Άγκυρα ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Αναφορικά με τις αιτιάσεις για υπόθαλψη τρομοκρατών οι βουλευτές της ελληνικής αντιπροσωπείας απάντησαν στουν Τούρκο υπουργό ότι παρουσιάζει μία θεωρία συνωμοσίας της Δύσης εναντίον της Τουρκίας, η οποία δεν ισχύει.

«Εμείς θέλουμε την Τουρκία ως εταίρο, με βάση το διεθνές Δίκαιο και αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχετε με εμάς στο ΝΑΤΟ, αν είμαστε μία ομάδα κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ