Μυστήριο στη Ρωσία με μπλε και πράσινους αδέσποτους σκύλους! [βίντεο]

Μυστήριο στη Ρωσία με μπλε και πράσινους αδέσποτους σκύλους! [βίντεο]

Ακόμη πασχίζουν να καταλάβουν κτηνίατροι στη Ρωσία τι συνέβη και εμφανίστηκαν με διαφορά αρκετών 24ώρων αδέσποτοι σκύλοι με γαλάζια και πράσινη γούνα σε δύο πόλεις που απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα η μία από την άλλη.

Στο πρώτο περιστατικό εντοπίστηκε μια αγέλη σκύλων με γαλάζια γούνα στο Ντζερζίνσκ, 370 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Τα σκυλιά ζούσαν κοντά σε ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο υαλουργίας και παραγωγής πλεξιγκλάς και υδροκυανικού οξέος στην πόλη και πιστεύεται ότι ήλθαν σε επαφή με την μπογιά ενώ περιφέρονταν κοντά στο εργοστάσιο -εξήγηση λογική, αν σκεφτεί κανείς ότι προ διετίας είχε βαφτεί πράσινο το χιόνι σε πόλη της Σιβηρίας από διαρροή τοξικών αερίων από εργοστάσιο παρασκευής χρωμάτων.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=UvRu5Kz-1sY&feature=emb_logo

 


Άλλοι υποπτεύονται ότι το χρώμα των σκύλων οφείλεται σε ποσότητες θειικού χαλκού, που είχαν παρατήσει οι υπεύθυνοι του εργοστασίου όταν έκλεισε. Η γούνα των σκύλων βρέθηκε ότι είχε βαφτεί με χρωστική μπλε της Πρωσίας και τα ζώα παρακολουθούνται τώρα σε κτηνιατρική κλινική στη γειτονική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, με τον επικεφαλής της, Ντμίτρι Καρέλκιν, να σημειώνει ότι κατά την άποψή του «κάποιο είδος χημικού» ευθύνεται για όλα αυτά κι ότι ακόμη και τα περιττώματα των σκύλων βγήκαν μπλε.

Η δεύτερη αγέλη σκύλων, αυτή τη φορά με τις γούνες τους βαμμένες ζωηρό τιρκουάζ-πράσινο, βρέθηκε να περιφέρεται στους δρόμους του Ποντόλσκ, περίπου 32 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας. Φιλοζωική οργάνωση απέδωσε το περιστατικό σε μπογιά που ενδεχομένως να χύθηκε στο έδαφος, αλλά, όπως τόνισε, η χρωστική αυτή ουσία δεν είναι τοξική και τα σκυλιά είναι καλά στην υγεία τους.

Η κατάσταση είναι δραματική σε δεκάδες πόλεις της Σιβηρίας εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλούν βαριές βιομηχανίες και ορυχεία από την εποχή της ΕΣΣΔ. Προ διετίας, το τοπίο βάφτηκε μαύρο στη βιομηχανική περιοχή του Κεμέροβο, γνωστή ως Κουζμπάς, καθώς το χιόνι βάφτηκε μαύρο από τους ρύπους εργοστασίων επεξεργασίας άνθρακα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS