«Πάω για ύπνο τώρα»: Ο κουρασμένος Μπάιντεν άφησε σύξυλους τους δημοσιογράφους

«Πάω για ύπνο τώρα»: Ο κουρασμένος Μπάιντεν άφησε σύξυλους τους δημοσιογράφους

Με πάνω από μια μιάμιση ώρα καθυστέρηση εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν στη συνέντευξη Τύπου στο Ανόι – πράγμα ασυνήθιστο ακόμη και για τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν είχε συναντηθεί νωρίτερα με τον ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ, Νγκουγιέν Φου Τρονγκ και το τετ-α-τετ κράτησε αρκετά παραπάνω του προγραμματισμένου. Κι όταν αργότερα ο 80χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου, έκανε αρκετά φραστικά ολισθήματα, μιλούσε αργά και σε πολλές περιπτώσεις δεν κατανοούσε τις ερωτήσεις, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον θόρυβο ενός ανεμιστήρα.

Και μετά την απάντηση στην τελευταία προγραμματισμένη ερώτηση, ο κουρασμένος Μπάιντεν δήλωσε: «Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ θα πάω τώρα για ύπνο».

Κι ενώ οι δημοσιογράφοι τον βομβάρδιζαν με ερωτήσεις ο Μπάιντεν συνέχισε να μιλά με την εκπρόσωπο Τύπου του, Καρίν Ζαν Πιερ, να παρεμβαίνει ευγενικά και να διακόπτει τη συνέντευξη Τύπου. Ο Λευκός Οίκος δεν ανέφερε κάποια επίσημη δικαιολογία. Ο Μπάιντεν είχε φθάσει στο Ανόιο μετά τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Νέο Δελχί.

Ο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ στην ιστορία της χώρας και διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, αλλά η ηλικία του πυροδοτεί εδώ και καιρό συζητήσεις για το κατά πόσον μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του ύπατου αξιώματος στη χώρα με υποψηφίους των Ρεπουμπλικανών να αμφισβητούν την σωματική και διανοητική του κατάσταση.

Μετά τη στάση του στο Ανόι για τη σύσφιξη των σχέσεων των ΗΠΑ με το Βιετνάμ, που θεωρείται ευρέως στρατηγικά σημαντικός σύμμαχος στην Ασία-Ειρηνικό, ο Μπάιντεν αναμένεται να ταξιδέψει στην Αλάσκα, για την 22η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ