Ο Μπάιντεν θέλει επιπλέον 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

Ο Μπάιντεν θέλει επιπλέον 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

Οι ΗΠΑ θέλουν να αγοράσουν 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 της Johnson & Johnson, κάτι που θα διπλασίαζε την παραγγελία τους στην φαρμακευτική εταιρεία, έγινε σήμερα γνωστό από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει το θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησης αργότερα με τους επικεφαλής της Johnson & Johnson και του αμερικανικού ομίλου Merck, που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι σύναψαν συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου αυτού. «Ο πρόεδρος θα ανακοινώσει ότι θα ζητήσει από τις ομάδες του HHS (του υπουργείου Υγείας) να εξασφαλίσουν επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson», είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.


Οι ΗΠΑ έχουν ήδη κάνει επαρκείς παραγγελίες για να παραλάβουν έως τα τέλη Μαΐου αρκετές δόσεις, προκειμένου να εμβολιάσουν το σύνολο των Αμερικανών ενηλίκων. Η Johnson & Johnson έχει ήδη δεσμευτεί να παραδώσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στις ΗΠΑ.

Η επιπρόσθετη αυτή παραγγελία θα μπορούσε να επιτρέψει να καλυφθούν πιθανά προβλήματα παραγωγής στα άλλα δύο εμβόλια, που έχουν επιτραπεί στις ΗΠΑ, εκείνα των Pfizer/BioNTech και Moderna, στην κάθε μία εκ των οποίων η αμερικανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 300 εκατομμύρια δόσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS