Μήνυμα Ερντογάν σε Μπάιντεν: Στρατηγικοί εταίροι ΗΠΑ και Τουρκία - Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούν να επιλύσουν

Μήνυμα Ερντογάν σε Μπάιντεν: Στρατηγικοί εταίροι ΗΠΑ και Τουρκία - Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούν να επιλύσουν

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε σήμερα, Δευτέρα από την Ουάσινγκτον μήνυμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δεν μπορούν να επιλύσουν ΗΠΑ και Τουρκία.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ και Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε ότι οι δύο χώρες λειτουργούν ως δυο στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι επί 70 χρόνια.

«Εμείς είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι απο τα πρώτα σημαντικά μέλη του ΝΑΤΟ. Και σε επίπεδα χρηματικής συμβολής όπως και αντίστοιχα ενισχύουμε με τον στρατός ξηράς μας. Είμστε απο τις 5 μεγαλύτερες χώρες. Άρα πρέπει να γίνει αντιληπτή η θέση της Τουρκίας να γίνει κατανοητή και οι αποφάσεις και τα βήματα πρέπει να λαμβανονται με αυτά τα δεδομένα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στις σχέσεις των δύο χωρών: «Αν και έχουμε διαφορές σε κάποια ζητήματα που αφορούν την εθνική μας ασφάλεια σε πολλά περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα τηρούμε παρόμοιες στάσεις.To επόμενο διάστημα τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ ελπίζουμε να επιλύσουμε τα μεταξύ μας προβληματα την ώρα που αναπτύσσουμε τη συνεργασία μας στα πλαίσια του κοινού συμφέροντος».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα θαλάσσια δικαιώματα της: «Σε Μαύρη Θάλασσα, Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο υπάρχει μια Τουρκία που έχει ισχυρό στρατό , ισχυρή διπλωματία και είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της».

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να αφήσει αιχμές κατά της Ελλάδας για το μεταναστευτικό.

«Δεν είμαστε μια χώρα που πνίγουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Αντιθέτως η Τουρκία είναι αυτούς που κάνει διασώσεις και τους προστατεύε», σημείωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ