Μετάλλαξη Όμικρον: Ώρα αποφάσεων για την Ευρώπη - Τα μέτρα που θα συζητήσουν οι «27» - Μόνο με αρνητικό PCR η είσοδος στην Ελλάδα

Μετάλλαξη Όμικρον: Ώρα αποφάσεων για την Ευρώπη - Τα μέτρα που θα συζητήσουν οι «27» - Μόνο με αρνητικό PCR η είσοδος στην Ελλάδα

Στον αέρα το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Έντονη ανησυχία στην Ευρώπη προκαλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση η προέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, καθώς οι κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται την επικτακτική ανάγκη να λάβουν γρήγορα μέτρα προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση με το νέο, επιθετικό στέλεχος του κοροναϊού.

Το ζήτημα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των εργασιών της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπου οι «27» καλούνται να συμφωνήσουν σε μία κοινή στρατηγική, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ξανά προβλήματα στα ταξίδια εντός της Ε.Ε..

«Κομβικής σημασίας ο εμβολιασμός»

«Η εμφάνιση νέων παραλλαγών μας υπενθυμίζει ότι κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρι να είναι όλοι ασφαλείς. Θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ξεπεράσουμε τον δισταγμό για τα εμβόλια και να καταπολεμήσουμε την παραπληροφόρηση» διεμήνυσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, δίνοντας το στίγμα της σημερινής συνεδρίασης των «27». Παράλληλα τόνισε ότι είναι κρίσιμο να υπάρξει συντονισμός των μέτρων που λαμβάνουν οι χώρες «για τη διατήρηση της κινητικότητας».

Ωστόσο, το ζητούμενο είναι πόσο εύκολο είναι να υπάρξει συντονισμός στα μέτρα που λαμβάνει η κάθε χώρα – μέλος. Στη σημερινή συνεδρίαση των «27» θα τεθούν προτάσεις για χρήση μάσκας παντού, περιορισμός των συναθροίσεων και επέκταση της τηλεργασίας, ενώ το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, το οποίο είχε επίσημα θέσει για επεξεργασία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, φέρεται να έχει παγώσει.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μην ξανακλείσουν τα σύνορα ή να υπάρξουν αυστηρότεροι περιορισμοί στις μετακινήσεις εντός των χωρών της Ε.Ε..

Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα

Μόνο με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών θα δέχεται πλέον επισκέπτες η Ελλάδα.

 Αυτό έγινε γνωστό την Τετάρτη με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο του ελέγχου της πανδημίας του κορωνοϊού.

 Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από ΟΛΕΣ τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 6 π.μ.

Στον αέρα το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στο επίκεντρο της Συνόδου κορυφής θα βρεθεί η πανδημία καθώς και τα νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες. Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι στον αέρα, καθώς εξισώνονται τα δύο πιστοποιητικά.

 Στην Ελλάδα τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης όμικρον είναι 11, οι οποίοι έχουν ήπια συμπτώματα είτε κάποιοι από αυτά, είναι ασυμπτωματικί. Όσο αφορά στην επιδημιολογκή κατάσταση της χώρας, καταγράφηκαν, 4801 νέα κρούσματα, 77 θάνατοι και 683 διασωληνωμένοι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS