Μέση Ανατολή: Οι IDF επιστρατεύουν εφεδρικές ταξιάρχες στο βόρειο Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Οι IDF επιστρατεύουν εφεδρικές ταξιάρχες στο βόρειο Ισραήλ

Η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής κλιμακώνεται, καθώς το Ισραήλ ανακοινώνει την ανάπτυξη δύο εφεδρικών ταξιαρχιών στα βόρεια σύνορά του, σε μια κίνηση που υποδηλώνει την προετοιμασία του για περαιτέρω στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας (IDF) εξέδωσαν δήλωση στην οποία αναφέρουν ότι καλούν «έναν αριθμό εφεδρικών ταξιαρχιών για επιχειρησιακές δραστηριότητες στη βόρεια ζώνη», αναφερόμενοι στις εξελισσόμενες συγκρούσεις στον Λίβανο, που συνορεύει με το Ισραήλ στα βόρεια. «Αυτό θα επιτρέψει τη συνέχιση της μάχης κατά της Χεζμπολάχ… την υπεράσπιση του Ισραήλ… και θα δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους», αναφέρει η δήλωση.

Ο επικεφαλής της βόρειας διοίκησης του ισραηλινού στρατού, ο Στρατηγός Όρι Γκόρντιν, τόνισε πως το Ισραήλ έχει μπει σε «νέα φάση της εκστρατείας», υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένο για «ελιγμούς και δράση».

Σε ανακοίνωση του στρατού την Τετάρτη, ο Γκόρντιν δήλωσε: «Η επιχείρηση ξεκίνησε με ένα σημαντικό πλήγμα στις δυνατότητες της Χεζμπολάχ, με έμφαση στις δυνάμεις πυρός τους και ένα πολύ σημαντικό χτύπημα στους διοικητές και τους μαχητές της οργάνωσης. Απέναντι σε αυτό, πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση ασφαλείας και να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για ελιγμούς και δράση».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα συγκαλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας απόψε στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο που μίλησε στους The Times of Israel. Ο Νετανιάχου αναμένεται να αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη αργότερα απόψε ή αύριο το πρωί.

Από την πλευρά της Χεζμπολάχ, ο ηγέτης της, Χασάν Νασράλα, ήταν ξεκάθαρος σε πρόσφατη ομιλία του, αναφέροντας ότι εάν το Ισραήλ προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στο νότιο Λίβανο, «θα αποτύχει». Η Χεζμπολάχ, η οποία έχει προετοιμαστεί για μια πιθανή χερσαία εισβολή από το 2006, αναφέρει ότι αυτή η σύγκρουση είναι ένας «πόλεμος απολογισμού».

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συλλάβει τουλάχιστον 35 άτομα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό συλλήψεων από τις 7 Οκτωβρίου σε περισσότερους από 10.900.

Τέλος, σύμφωνα με το Al Jazeera, ο Λιβανέζος υπουργός Υγείας, Φιράς Αμπιάτ, δήλωσε ότι τουλάχιστον 51 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 223 έχουν τραυματιστεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς μέχρι στιγμής την Τετάρτη. Οι πληροφορίες αυτές δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βηρυτό.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ