Με το βλέμμα στον Πενς ξεκινούν τη διαδικασία απομάκρυνσης του Τραμπ οι Δημοκρατικοί

Με το βλέμμα στον Πενς ξεκινούν τη διαδικασία απομάκρυνσης του Τραμπ οι Δημοκρατικοί

Αντιμέτωπος με τη διαδικασίας παραπομπής βρίσκεται πλέον ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δέκα ημέρες πριν από την τυπική παράδοση της εξουσίας και για δεύτερη φορά στην θητεία του, εκτός και αν ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και το υπουργικό συμβούλιο επικαλεσθούν 25η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος αυτή την εβδομάδα για να τον απομακρύνουν από το αξίωμα, δήλωσε η Νάνσι Πέλοσι.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων διαβεβαίωσε χθες ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες σε ταχείες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η απομάκρυνση από το αξίωμα του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της παραπομπής του, μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη.

Αρχικά η Βουλή των Αντιπροσώπων θα κληθεί να συζητήσει και να ψηφίσει, σήμερα Δευτέρα, απόφαση που καλεί τον απερχόμενο αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να επικαλεστεί την 25η τροπολογία και την κυβέρνηση να προχωρήσει στην παύση του Τραμπ. Ο Πενς, με βάση το κείμενο αυτό, θα αναλάβει υπηρεσιακός πρόεδρος ως την 20ή Ιανουαρίου.

Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα κατατεθεί «σχέδιο νόμου για τη διαδικασία παραπομπής» του Τραμπ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πιθανόν την Τρίτη. πρόσθεσε η κ. Πελόσι σε επιστολή της προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών.

«Προστατεύοντας το Σύνταγμά μας και τη Δημοκρατία μας, θα ενεργήσουμε επειγόντως, διότι αυτός ο πρόεδρος αποτελεί επικείμενη απειλή και για τους δύο», δήλωσε η Πελίσι σε επιστολή της την Κυριακή στους Δημοκρατικούς. «Καθώς περνούν οι μέρες, ο τρόμος της συνεχιζόμενης επίθεσης στη δημοκρατία μας που διαπράττει αυτός ο πρόεδρος εντείνεται και έτσι είναι η άμεση ανάγκη για δράση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS