Μανσούρ Γιαβάς: Το μεγάλο φαβορί για την διαδοχή Ερντογάν - Ποιος είναι ο κεμαλιστής δήμαρχος της Αγκυρας

Μανσούρ Γιαβάς: Το μεγάλο φαβορί για την διαδοχή Ερντογάν - Ποιος είναι ο κεμαλιστής δήμαρχος της Αγκυρας

Σε σφυγμομέτρηση εταιρείας δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία και δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήρθε τέταρτος μεταξύ των πιθανών προεδρικών υποψηφίων.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξασφάλισε ποσοστό μικρότερο του 38%, πίσω από την αρχηγό του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ και τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης από το Ρεπουμπλικανικό ΛαΪκό Κόμμα (CHP), Εκρέμ Ιμάμογλου.

Έκπληξη
Η μεγαλύτερη έκπληξη πάντως της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, είναι η πρωτιά του Μανσούρ Γιαβάς. Ο εκλεγμένος με τo CHP δήμαρχος της Άγκυρας προηγείται με 60% στην πρόθεση ψήφου – έναντι 50% του Ιμάμογλου – αλλά αρνητική γνώμη γι’ αυτόν εκφράζει ποσοστό μικρότερο του 25% σε σύγκριση με το 53% και το 55% αντίστοιχα για την Ακσενέρ και τον Ερντογάν.

tourkia dimiskopisi

Το προφίλ του Γιαβάς
Ο κεμαλιστής Μανσούρ Γιαβάς απολαμβάνει στήριξης από ένα ανορθόδοξο φάσμα τόσο δεξιών, όσο και αριστερών ψηφοφόρων. Έχει λάβει πολλούς επαίνους - ακόμη και από υποστηρικτές του Ερντογάν – ιδιαίτερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο Γιαβάς έχει υιοθετήσει μια φιλική προς το περιβάλλον ατζέντα. Έχει αυξήσει τους πεζόδρομους και τους ποδηλατόδρομους στην πρωτεύουσα και προωθεί την ηλεκτροκίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ προσφέρει φθηνότερη παροχή νερού σε απόρους και φοιτητές.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπέϊπαζαζρί, μια μικρή πόλη 100 χλμ. δυτικά της Άγκυρας, όπου έκανε μετά από χρόνια το ντεμπούτο του στην πολιτική όταν εξελέγη δήμαρχος το 1999 με το εθνικιστικό ΜΗP.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS