Ο Μακρόν αλλάζει όνομα στο κόμμα: Από «Δημοκρατία, Εμπρός!» σε «Αναγέννηση» -Ποιοι συμμετέχουν στον συνασπισμό

Το «Δημοκρατία, Εμπρός!» τού Εμανουέλ Μακρόν γίνεται «Αναγέννηση» και σχηματίζεται συνασπισμός κομμάτων της πλειοψηφίας στη Γαλλία.

Τα διάφορα κόμματα της προεδρικής πλειοψηφίας συγκεντρώνονται σε μια συνομοσπονδία που ονομάζεται «Μαζί», ανακοίνωσε ο Στανισλάς Γκερινί, ηγετικό στέλεχος του «Δημοκρατία, Εμπρός!», κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε με το MoDem και το Horizons.

Το «Δημοκρατία, Εμπρός!» θα μετονομαστεί σε «Αναγέννηση»

Στο πλαίσιο της «επανίδρυσης» που ανακοίνωσε, ο Στανισλάς Γκερινί, ο γενικός εκπρόσωπος του «Δημοκρατία, Εμπρός!», διευκρινίζει ότι το LRM θα μετονομαστεί σε «Renaissance».

Κοινοβουλευτικές εκλογές: Ιδρυση νέου συνασπισμού

Οι διάφοροι εκπρόσωποι της προεδρικής πλειοψηφίας συγκεντρώνονται στα κεντρικά γραφεία του προεδρικού κόμματος, «Δημοκρατία, Εμπρός!» (LRM), στη rue du Rocher, στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, για να παρουσιάσουν το σχέδιο του συνασπισμού τους.

Τρία κινήματα πρόκειται να αποτελέσουν τους πυλώνες: το «Δημοκρατία, εμπρός!», το MoDem και το Horizons, το κόμμα που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο από τον πρώην πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.

Οι κύριοι παρουσιαστές αυτής της συνέντευξης είναι ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Ρίτσαρντ Φεράν, ο πρόεδρος του MoDem, Φρανσουά Μπαϊρού, ο γενικός αντιπρόσωπος του LRM, Στανισλάς Γκερινί και ο δήμαρχος της Χάβρης, Εντουάρ Φιλίπ.

Στην πρώτη σειρά είναι παρόντες η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Μπαρμπαρά Πομπιλί, επίσης πρόεδρος του περιβαλλοντικού κόμματος «En Commun», η υπουργός Στέγασης Εμανουέλ Αργκόν, συμπρόεδρος του κινήματος Territories of Progress, ο Φρανκ Ριστέρ, υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου που εκπροσωπεί από την πλευρά του το κεντροδεξιό κόμμα Agir, ο πρόεδρος του ριζοσπαστικού κόμματος Λοράν Ενάρ, ο υπουργός Σχέσεων με το Κοινοβούλιο για το MoDem, Μαρκ Φεσνό, o βουλευτής του Παρισιού Πιερ-Ιβ Μπουρναζέλ, επικεφαλής των εκλογών για το Horizons, η υπουργός Εξωτερικών για τους βετεράνους, η οποία προέρχεται από το MoDem, Ζενεβιέβ Νταριεσέκ, και ο πρόεδρος της ομάδας MoDem στην Εθνοσυνέλευση, Πατρίκ Μινιολά.

Ο Κριστόφ Καστανέρ, αρχηγός των βουλευτών του LRM, απουσιάζει.


Εντουάρ Φιλίπ: «Είμαστε μαζί γιατί δεν είμαστε ίδιοι»

Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κόμματος Horizons μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της πλειοψηφίας, αναφορικά με το σχέδιό του για τις βουλευτικές εκλογές. «Είμαστε μαζί γιατί δεν είμαστε ίδιοι» διαβεβαίωσε, και «οι διαφορές μας αυτές, που γίνονται σεβαστές, είναι ένα σαφές πλεονέκτημα».

«Επιλέξαμε να συζητήσουμε διασφαλίζοντας ότι η συζήτηση θα παραμείνει μέσα στο δωμάτιο που έγινε» προσθέτει, ειρωνευόμενος, κατά πάσα πιθανότητα, τις δύσκολες και πολυπροβεβλημένες διαπραγματεύσεις της Αριστεράς.

Ο Στανισλάς Γκερινί ανακοινώνει την «επανίδρυση» της «La République en Marche»

Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε αυτό το κίνημα «ανοικοδόμησης της πολιτικής ζωής», διαβεβαιώνει ο Στανισλάς Γκερινί, ο γενικός εκπρόσωπος του «Δημοκρατία, Εμπρός!». «Αυτή η ανοικοδόμηση θα έχει ως αντικείμενο και το ίδιο το κόμμα μας», συνεχίζει.

Θα είναι ένα «λαϊκό κόμμα, ανοιχτό στους πολίτες, στους τοπικούς εκλεγμένους», εξηγεί. «Αυτό που διακυβεύεται είναι η ικανότητά μας να δρούμε».

Ο Φρανσουά Μπαϊρού διευκρινίζει ότι θα υπάρχει μόνο ένας χρηματοδοτικός σύλλογος για όλα τα κόμματα της πλειοψηφίας που χορηγούν υποψήφιους βουλευτές.

Ερωτηθείς για την επιλογή σχηματισμού ενός «συνασπισμού» κομμάτων της πλειοψηφίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών, ο Φρανσουά Μπαϊρού διαβεβαιώνει ότι η επιλογή αυτή δίνει τη δυνατότητα «να ζωντανέψει η ποικιλομορφία των ρευμάτων μέσα σε ένα ενιαίο σύνολο».

Ενιαίο, γιατί θα υπάρχει «ένας και μόνον ένας υποψήφιος» του συνασπισμού σε κάθε εκλογική περιφέρεια. Επιπλέον, διευκρινίζει, «συμφωνήσαμε σε έναν ενιαίο χρηματοδοτικό σύλλογο», πράγμα που, κατά τη γνώμη του, αποτρέπει τον «ανταγωνισμό» μεταξύ των κομμάτων της πλειοψηφίας. 

Ο Φρανσουά Μπαϊρού διεκδικεί ένα μοντέλο συνασπισμού για τα κόμματα της πλειοψηφίας

Ο Φρανσουά Μπαϊρού κοροϊδεύει τις «περιπέτειες της Αριστεράς», που χαρακτηρίζονται από «αποδιοργάνωση» και «αντιπαλότητα». «Οι συγκεντρώσεις που κάνουν είναι ενάντια στην κοινή λογική», είπε δηκτικά.

Αντίθετα, διαβεβαιώνει ότι στην πλειοψηφία, επί πρωθυπουργίας Εντουάρ Φιλίπ και Ζαν Καστέξ, «δεν υπήρξαν συγκρούσεις», παρά το γεγονός ότι «ο καθένας μας είναι το αποτέλεσμα μιας διαφορετικής ιστορίας». Αυτό δικαιολογεί, κατά την άποψή του, την επιλογή ενός μοντέλου συνασπισμού για τα κόμματα της πλειοψηφίας.

«Οι ανταγωνισμοί ανθρώπων και φατριών είναι κάτι εντελώς έξω από το DNA αυτού που χτίσαμε πριν από πέντε χρόνια», υποστηρίζει.

Ρίτσαρντ Φεράν: «Πολιτική και εκλογική συμφωνία» για τις βουλευτικές εκλογές

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των La République en Marche, MoDem και Horizons, ο Ρίτσαρντ Φεράν, πρόεδρος της Συνέλευσης, καλεί για μια «Πολιτική και εκλογική συμφωνία στις βουλευτικές εκλογές».

«Η ένωσή μας είναι ταυτοχρόνως συνεκτική και πληθωρική», συνεχίζει. «Δεν περιμέναμε» το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου «για να πούμε στους εαυτούς μας ότι πρέπει να κάνουμε πράγματα μαζί», προσθέτει, σε κάτι που μοιάζει με νύξη στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έγιναν στους κόλπους της Αριστεράς προκειμένου να παρουσιαστεί ένα ενιαίο μέτωπο στις βουλευτικές εκλογές και με μια προεδρική εκστρατεία που σημαδεύτηκε από επιθέσεις.

«Οι διαφορετικές ευαισθησίες μάς τιμούν», προσθέτει ο κ. Φεράν, ο οποίος ζητά τη συγκρότηση μιας «σταθερής, συνεκτικής, πιστής, δημιουργικής πλειοψηφίας» στη Συνέλευση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS