Λήξη συναγερμού για τον ανεξέλεγκτο κινεζικό πύραυλο - Κατέπεσε στον Ειρηνικό

Λήξη συναγερμού για τον ανεξέλεγκτο κινεζικό πύραυλο - Κατέπεσε στον Ειρηνικό

Λήξη συναγερμού για το θρίλερ που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν κινεζικός πύραυλος έπεφτε ανεξέλεγκτος στη Γη μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του. 

Ειδικότερα, το αντικείμενο εισήλθε στην ατμόσφαιρα πάνω από τον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση Διαστήματος του αμερικανικού στρατού. Την πτώση επιβεβαίωσε η Κίνα, όπου πρωτύτερα δέχθηκε επικρίσεις για την ανεξέλεγκτη επανείσοδο του πρώτου σταδίου του πυραύλου Long March 5, με τον οποίο εκτοξεύτηκε την Δευτέρα το τρίτο και τελευταίο τμήμα του κινεζικού διαστημικού σταθμού.

Στην πορεία του διαστημικού σκουπιδιού είχαν βρεθεί το πρωί της Παρασκευής η Ελλάδα και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης, αν και η πιθανότητα συντριβής σε κατοικημένη περιοχή ήταν αστρονομικά μικρή.

Λόγω του γεγονότος, η Ισπανία έκλεισε τμήμα του εναέριου χώρου της για μία ώρα, μέχρι τις 11.30 ώρα Ελλάδας, βάσει της εκτίμησης της Υπηρεσίας Παρακολούθησης Διαστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUSST), η οποία υπολόγιζε την ώρα συντριβής για νωρίτερα, στις 10.50 ώρα Ελλάδας συν ή πλην 31 λεπτά. Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, το αντικείμενο συντρίβη λίγο μετά το μεσημέρι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ