Κύπρος: Νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά - Επιτάχθηκε δημόσια γη και ετοιμάζεται μαρίνα σκαφών

Κύπρος: Νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά - Επιτάχθηκε δημόσια γη και ετοιμάζεται μαρίνα σκαφών

Στα κατεχόμενα Βαρώσια της Κύπρου οι Τούρκοι επίταξαν δημόσια γη και ετοιμάζονται να κατασκευάσουν μαρίνα για σκάφη, προκαλώντας για ακόμα μια φορά έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της Αθήνας.


Τα Βαρώσεια ήταν περίκλειστη πόλη μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Από το 2020, όμως, και μετά οι Τούρκοι αποφάσισαν τον εποικισμό της πόλης-φάντασμα μετά την εισβολή του 1974 και έχουν αρχίσει να κάνουν ό,τι θέλουν εκεί, αγνοώντας τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της DW, οι Αρχές της κατεχόμενης από τους Τούρκους πόλης της Κύπρου κατασκευάζουν εκεί μαρίνα για σκάφη. Αυτό αποτελεί την τελευταία κίνηση της τουρκικής πλευράς σε μια σειρά από ενέργειες που έχουν σκοπό να μετατρέψουν τα Βαρώσια σε τουριστικό θέρετρο.

Μάλιστα, έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς κι άλλες ενέργειες για την κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων στην περίκλειστη πόλη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου αντέδρασε στη νέα πρόκληση των Τούρκων με την κατασκευή μαρίνας στα κατεχόμενα Βαρώσια και σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για τη δημιουργία πρόσθετων τετελεσμένων που δεν συμβάλλουν στην καλλιέργεια θετικού κλίματος.

Την ίδια ώρα η κυπριακή κυβέρνηση προχωρεί σε διαβήματα προς την ειρηνευτική δύναμη που βρίσκεται στην Κύπρο για αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης, έχοντας ως καλό χαρτί τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ