Κρεσέντο Eρντογάν: Θα δείξουμε ότι είμαστε άξιοι διάδοχοι του Μπαρμπαρόσα -Να αυξήσουμε την ισχύ μας στις θάλασσες

Κρεσέντο Eρντογάν: Θα δείξουμε ότι είμαστε άξιοι διάδοχοι του Μπαρμπαρόσα -Να αυξήσουμε την ισχύ μας στις θάλασσες

Σε ένα κρεσέντο μεγαλομανίας επιδόθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καθώς σε πρόσφατη συνέντευξή του υποστήριξε πως θα σκοπεύει να ναυπηγήσει ένα μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο, προκειμένου να αυξήσει την ισχύ της Τουρκίας στη θάλασσα και να δείξει ότι είναι άξιοι απόγονοι του Μπαρμπαρόσα.

Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, από την Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν τόνισε στη συνέντευξή του: «Το πλοίο Αnadolu διαθέτει 1.300 άτομα προσωπικό. Και με τα 1.300 άτομα και θα ανοιχτεί στις γαλάζιες θάλασσες στη Μεσόγειο και θα δείξει την δύναμη του Τούρκου. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Έχω συνομιλίες με τους Ισπανούς, ξέρετε αυτό το πλοίο το ναυπηγήσαμε μαζί με τους Ισπανούς.

Το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο και τα μη επανδρωμένα υποβρύχια
Συνομιλώ και με τους Άγγλους για να ναυπηγήσουμε το διπλάσιο αυτού του πλοίου. Δηλαδή το αεροπλανοφόρο μας θα το μεγεθύνουμε περισσότερο καθώς πρέπει να αυξήσουμε την ισχύ μας στις θάλασσες. Με τη βοήθεια του Θεού οι απόγονοι του Μπαρμπαρόσα θα δείξουν πως είναι άξιοι διάδοχοι του Μπαρμπαρόσα».

Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε και σχέδιο συνεργασίας με την Αγγλία για ναυπήγηση υποβρυχίων. «Η Αγγλία θέλει να συνεργαστούμε στη ναυπήγηση υποβρυχίων. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Εμείς στο ζήτημα των υποβρυχίων κάνουμε και άλλο ένα βήμα. Φτάνουμε στο σημείο που θα ναυπηγήσουμε μη επανδρωμένο υποβρύχιο. Η τεχνολογία συνέχεια ανανεώνει τον εαυτό της».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ