Δραματική η κατάσταση στο Λος Αντζελες: Ενας νεκρός ανά 8 λεπτά από κορωνοϊό -Σε νταλίκες οι σοροί

Δραματική η κατάσταση στο Λος Αντζελες: Ενας νεκρός ανά 8 λεπτά από κορωνοϊό -Σε νταλίκες οι σοροί

Η Νότια Καλιφόρνια έχει σε τέτοιο βαθμό κατακλυσθεί από τα κρούσματα του κορωνοϊού ώστε οι ασθενείς κάνουν ουρά προσπαθώντας να μπουν στα νοσοκομεία και οι σοροί μπαίνουν επίσης στην ουρά για να απομακρυνθούν από αυτά.

Σε ένα νοσοκομείο στην κομητεία Όραντζ, ασθενοφόρα φορτωμένα με ασθενείς κάνουν ουρά απ' έξω περιμένοντας να υπάρξει χώρος στη μονάδα εντατικής, ενώ ασθενείς με κορωνοϊό γεμίζουν την αίθουσα των επειγόντων περιστατικών.

Στη γειτονική κομητεία του Λος Άντζελες, όπου άνθρωποι πεθαίνουν από την ασθένεια με ρυθμό ένας ανά οκτώ λεπτά, και σε άλλες περιοχές που έχουν πληγεί σκληρά, νταλίκες με ψυγεία αναμένονται για να παράσχουν επιπλέον χώρο για τις σορούς. «Όταν γεμίζουμε με ασθενείς με κορωνοϊό, δεν μπορούμε να περιθάλψουμε γενικά την κοινότητα», λέει ο 54χρονος δρ. Τζιμ Κίνι του νοσομείου Providence Mission στο Μίσιον Βιέχο. «Όλες οι κλίνες είναι γεμάτες, κάθε νοσηλευτής και κάθε γιατρός ασχολείται με ασθενείς με Covid».

Ένας ασθενής περίμενε στο ασθενοφόρο περισσότερο από πέντε ώρες για να γίνει η εισαγωγή του. Παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού στο σπίτι, τα οποία ενισχύθηκαν τον περασμένο μήνα στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας, η Καλιφόρνια, η πιο πολυάνθρωπη πολιτεία των ΗΠΑ με πληθυσμό σχεδόν 40 εκατομμυρίων ανθρώπων, έρχεται πρώτη στις ΗΠΑ με σχεδόν 2,6 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού, πάνω από ένα εκατομμύριο περισσότερα από την πολιτεία που έρχεται δεύτερη, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία. Ο αριθμός των νεκρών στην Καλιφόρνια, πάνω από 28.000, είναι μικρότερος μόνο από τους αντίστοιχους αριθμούς στη Νέα Υόρκη και το Τέξας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS