ΗΠΑ: Η επικεφαλής του CDC προειδοπιοεί για τέταρτο κύμα της πανδημίας - «Έχω ένα προαίσθημα επικείμενης καταστροφής»

ΗΠΑ: Η επικεφαλής του CDC προειδοπιοεί για τέταρτο κύμα της πανδημίας - «Έχω ένα προαίσθημα επικείμενης καταστροφής»

Έκκληση στους Αμερικανούς να μην χαλαρώσουν στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού προειδοποιώντας για τέταρτο κύμα της πανδημίας απηύθυνε η επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Μιλώντας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο μέσω τηλεδιάσκεψης η δρ Ροσέλ Βαλένσκι συγκινήθηκε μιλώντας για τις εμπειρίες της από την περίθαλψη ασθενών της Covid-19, που παλεύουν με τη νόσο μόνοι τους στα τέλη της ζωής τους. «Έχουμε τόσα πολλά να προσμένουμε, τόσες υποσχέσεις, τόσους λόγους να ελπίζουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή είμαι φοβισμένη. Θα μιλήσω εκτός κειμένου για να σας πω για το αίσθημα που έχω μιας επικείμενης καταστροφής», είπε, απηχώντας και τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας Τζο Μπάιντεν, ότι «ο πόλεμος εναντίον του κορωνοϊού απέχει πολύ από το να κερδηθεί»

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 10% την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη σε περίπου 60.0000 ημερησίως, ενώ ανοδική πορεία καταγράφουν και οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και οι θάνατοι από την πανδημία. «Πρέπει να σας πω την αλήθεια και ελπίζω ότι θα με ακούσετε», πρόσθεσε. Η Βαλένσκι και ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, δρ Άντονι Φάουτσι, απηύθυναν έκκληση σε αξιωματούχους και τους πολίτες να διατηρούν τις αναγκαίες κοινωνικές αποστάσεις και να επιμείνουν στη χρήση μάσκας. «Κάνουμε πρόωρα κάποια πράγματα», είπε ο δρ Φάουτσι αναφερόμενος σε κινήσεις για τη χαλάρωση περιοριστικών μέτρων σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες. Στις αρχές Μαρτίου, το Τέξας ανακοίνωσε ότι παύει να καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και θα επιτρέψει να λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα της δεύτερης πολυπληθέστερης αμερικανικής πολιτείας και άλλες πολιτείες έσπευσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, ή ετοιμάζονται να το κάνουν.

Στη Φλόριντα, όπου η χρήση μάσκας ουδέποτε υπήρξε υποχρεωτική και όπου εστιατόρια και πλαζ δεν έκλεισαν παρά για τρεις μήνες, συνέρρευσαν πρόσφατα χιλιάδες φοιτητές για τις εαρινές διακοπές τους. Η επικεφαλής του CDC κάλεσε τους συμπατριώτες της να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή. «Δεν είμαστε ανίσχυροι, μπορούμε να αλλάξουμε την τροχιά της πανδημίας», είπε. Και απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χαλάρωση περιοριστικών μέτρων και την αύξηση των ταξιδιών. «Ο κόσμος θέλει να τελειώνει μ’ αυτό. Το ίδιο θέλω κι εγώ», είπε. «Παρατηρούμε αυξήσεις των κρουσμάτων σε κάθε αργία. Σας εκλιπαρώ, περιορίστε προς το παρόν τα ταξίδια σας στα απολύτως αναγκαία», τόνισε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ