Κορωνοϊός: Η Κίνα ανακοίνωσε 60.000 θανάτους σχετικούς με COVID-19 σε ένα μήνα

Κορωνοϊός: Η Κίνα ανακοίνωσε 60.000 θανάτους σχετικούς με COVID-19 σε ένα μήνα

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας έκαναν γνωστό ότι κατέγραψαν σε νοσοκομεία σχεδόν 60.000 θανάτους που συνδέονται με την COVID-19 μεταξύ της 8ης Δεκεμβρίου και της 12ης Ιανουαρίου, στην πρώτη σχετική ανακοίνωση μετά την εγκατάλειψη της πολιτικής «zero-COVID».

Αυτός ο απολογισμός δεν περιλαμβάνει θανάτους εκτός ιατρικών εγκαταστάσεων.

«Συνολικά 59.938 (θάνατοι) καταγράφηκαν μεταξύ 8ης Δεκεμβρίου και της 12ης Ιανουαρίου», δήλωσε σε δημοσιογράφους αξιωματούχος της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας.


Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Κίνας, κατεγράφησαν 5.503 θάνατοι ως αποτέλεσμα αναπνευστικής ανεπάρκειας που προκλήθηκε από μόλυνση από κορωνοϊό. Επιπλέον, κατεγράφησαν 54.435 θάνατοι ανθρώπων που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά έπασχαν και από άλλα νοσήματα, όπως καρκίνο ή καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ο επίσημος αριθμός απωλειών περιλαμβάνει μόνο τους θανάτους ασθενών χωρίς υποκείμενα νοσήματα, βάσει του ορισμού που έχει υιοθετήσει η Κίνα. Η μέση ηλικία όσων έχασαν τη ζωή τους ήταν 80,3 έτη και το 90% των θανόντων ήταν ηλικίας 65 ετών και άνω, σύμφωνα με τη South China Morning Post.

Η Κίνα έχει δεχθεί επικρίσεις για έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τα στοιχεία που δημοσιεύει για την πανδημία. Πολλές χώρες έχουν επιβάλει περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα, καλώντας το Πεκίνο να μοιραστεί περισσότερα δεδομένα με τον υπόλοιπο κόσμο.

 
Η κορύφωση της COVID-19 θα διαρκέσει 2-3 μήνες

Δύο έως τρεις μήνες αναμένεται να διαρκέσει η έξαρση του νέου κύματος κορωνοϊού στην Κίνα. Οι κινέζοι επιδημιολόγοι προβλέπουν πολλά κρούσματα και στην κινέζικη ύπαιθρο, όπου το υγειονομικό σύστημα είναι σε μεγάλο βαθμό απροετοίμαστο για ένα νέο κύμα κορωνοϊού. 

Οι λοιμώξεις αναμένεται να αυξηθούν στις αγροτικές περιοχές καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν στις πόλεις τους για τις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους, οι οποίες ξεκινούν επίσημα από τις 21 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως η Κίνα εγκατέλειψε τον περασμένο μήνα την πολιτική «zero COVID» και άνοιξε ξανά τα σύνορά της την περασμένη Κυριακή. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS